Amsterdam

NL
V

Pand Nieuwendijk grotendeels ingestort, woningen ontruimd

1 mei 2021, 11.06 uur · Aangepast 1 mei 2021, 12.49 uur · Door Redactie

Een deel van een pand aan de Nieuwendijk in het centrum van Amsterdam is vanmorgen ingestort. Het pand werd ontruimd, net als woningen ernaast en aan de overkant van de straat.

De brandweer werd rond 10.00 uur gealarmeerd. De brandweer laat weten dat het hele achterhuis van het pand is ingestort. Niemand raakte gewond. 

Een van de bewoners die zijn woning uit moest zegt dat er zo'n tien omwonenden op straat staan. De brandweer heeft hen gevraagd naar buiten te komen omdat er rekening met een mogelijke verdere instorting wordt gehouden. 

Ook laten buurtbewoners weten dat er verbouwd werd. De brandweer bevestigt dat. "De exacte oorzaak van deze instorting is niet duidelijk, er is wel het vermoeden dat het met elkaar te maken heeft. Maar het moet nog onderzocht worden", zegt de woordvoerder.

Drie aanwezige bouwvakkers konden het pand op tijd verlaten. De straat werd na de instorting afgezet. Onder meer de gemeente bekeek het pand, ook Waternet was aanwezig.

Rond 12.30 uur liet de brandweer weten dat twee panden voorlopig buiten gebruik blijven tijdens de komende werkzaamheden. De panden aan de andere kant van de straat kunnen weer gebruikt worden, ook is de straat vrijgegeven. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]