Telstar ziet overwinning ook tegen Jong PSV in blessuretijd in rook opgaan

Telstar leek lang op weg naar de overwinning op Jong PSV, maar zoals zo vaak dit seizoen, ging het diep in blessuretijd mis. De Eindhovenaren schoten de 2-2 in de 92ste minuut binnen en namen een punt mee uit Velsen-Zuid.

Bij Telstar ontbrak een karrenvracht aan spelers. Op de afsluitende training van donderdag misten liefst tien spelers, waardoor trainer Andries Jonker behoorlijk moest puzzelen. De keuzeheer koos voor een 4-3-3-formatie met daarin een basisplaats voor Trevor Doornbusch, die zijn debuut maakte. Robin Eindhoven startte voor het eerst in de basis.

Fans

Exact 349 toeschouwers, die voor een keer welkom waren op Sportpark Schoonenberg, zaten nog niet op het puntje van hun stoel in de openingsfase. Telstar leek te moeten wennen aan de gewijzigde formatie, maar gaf tegelijkertijd ook weinig weg. Ondanks het voorzichtige begin, kwamen de Velsenaren na 28 minuten wel op voorsprong. Glynor Plet, die in het bezit van een aflopend contract is, schoot de bal tegen de touwen na een mooie schijnbeweging.

Sinds eind september zitten weer fans op de tribune bij Telstar - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Hoewel Telstar de betere ploeg was, kwam Jong PSV geheel tegen de verhouding op gelijke hoogte. Nigel Thomas werkte de bal binnen in Eindhovens voordeel. De Velsenaren schrokken niet van de treffer en gingen verder met het controlerende spel. Na de gelijkmaker legden beide ploegen een interessante wedstrijd op de mat, met de betere kansen voor de thuisploeg.

Mister Telstar

Ook na de rust was Telstar de bovenliggende partij en gaf het de toeschouwers waar voor hun geld. De fans zagen Frank Korpershoek uitgerekend in de 63ste minuut raak koppen. Mister Telstar werkte een corner in de minuut van het oprichtingsjaar van Telstar ('63) binnen, waardoor De Witte Leeuwen weer op voorsprong stonden.

Frank Korpershoek is de matchwinner - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Ondanks de voorsprong en ondanks de controle bij Telstar, bleef het toch ouderwets billenknijpen voor de fans. De Velsenaren gaven dit seizoen al zo vaak een wedstrijd weg in de slotminuten en ook tegen Jong PSV ging het opnieuw mis. Manu Matuta gaf het laatste zetje aan een bal vanaf de zijkant, waarna gelijk het eindsignaal klonk.

Opstelling Telstar: Doornbusch; Limouri, Korpershoek (Groot/70), Fernandes, Cargo; Adshead (Van Doorm/70), Najah, Overtoom (Kökcü/70); Van Velzen, Eindhoven (Bronkhorst/85), Plet

Opstelling Jong PSV: Van Dorp; Sambo, Vos, Matuta, Oppegård; Doudah, Saibari, Tielemans; Bakayoko, Thomas (Nassoh/87), Antonisse (Bougafer/87)