Amsterdam

NL
V

Gasten en muzikanten helpen bluesbar Maloe Melo met de huur

1 mei 2021, 07.28 uur · Aangepast 1 mei 2021, 07.41 uur · Door Tjeerd Kleijn

De Amsterdamse bluesbar Maloe Melo aan de Lijnbaansgracht kan weer wat achterstallige huur ophoesten. Eigenaar Jur Scherpenzeel betaalt al een jaar geen huur omdat er niets wordt verdiend. Nu zijn muzikanten en stamgasten een crowdfundactie voor Jur begonnen, en de centen stromen binnen. 

Al sinds 1984 is de 78-jarige Jur uitbater van het legendarische bluescafé Maloe Melo. Op het kleine podium hebben grote namen gestaan: Chet Baker, Patti Smith, Jeff Healey, Herman Brood en Douwe Bob.

Volgens stamgast Rob is het ook "een kweekvijver voor jong en nieuw talent". "Naast The Waterhole zou ik niet weten waar in Amsterdam nog blues of rock & roll gespeeld wordt."

Quote

"Ik zou niet weten waar in Amsterdam nog blues of rock & roll gespeeld wordt"

Rob, stamgast

Maar het gaat niet goed met Maloe Melo. De tent heeft wel eerder moelijke tijden gekend, maar nu de deuren dicht zijn kan eigenaar Jur de huur niet meer betalen. Gelukkig heeft de huurbaas begrip, en kan Jur af en toe wel een beetje geld overmaken, maar veel langer moet het niet duren. En dus hebben muzikanten en vaste klanten de crowdfundactie 'Maloe Melo moet blijven' opgezet.

Belangrijk

Inmiddels is er al ruim 19.000 euro opgehaald en kan Jur een deel van de achterstallige huur wegwerken. "Als ze het niet hadden gedaan was ik er niet meer. Het geeft aan hoe belangrijk mensen deze tent vinden."

Volgens initiatiefnemer Rob zijn er mensen die zo'n duizend euro hebben gedoneerd. "Dat geeft wel aan hoe het speelt hier in Amsterdam. De mensen willen echt dat Maloe Melo blijft bestaan. Want het is echt een heel bijzondere plek."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]