Ga naar Content

Ajax langer door met trainer Erik ten Hag

Ajax heeft het contract met trainer Erik ten Hag opengebroken en verlengd. De verbintenis bij de aanstaande landskampioen liep tot de zomer van 2022 en is met een jaar verlengd, zo maakte Ajax vandaag bekend.

Ajax-trainer Erik ten Hag - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Ten Hag werd op 1 januari 2018 aangesteld als opvolger van de ontslagen Marcel Keizer. In zijn eerste, halve seizoen veroverde hij de landstitel, won de KNVB-beker en reikte tot de halve finales van de Champions League. In het afgebroken vorig seizoen eindigde Ten Hag eveneens op de eerste plek met Ajax. Dit weekend kunnen de Amsterdammers opnieuw de landstitel veiligstellen. Twee weken geleden veroverde Ajax ten koste van Vitesse de beker. In de Europa League bleek AS Roma in de kwartfinale te sterk.

De trainer werd de afgelopen periode met diverse Europese topclubs in verband gebracht. Toch kiest hij er nu voor zijn dienstverband in Amsterdam te verlengen. "Ik weet wat ik hier heb en met welke mensen ik hier werk", legt Ten Hag op de website van Ajax uit. "Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten met dit team. Ik ben hier gelukkig."

"Ik ben hier gelukkig"

Ajax-trainer Erik ten hag

Bovendien steekt de trainer zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ergens komen is één, ergens blijven is twee. In het buitenland staat Ajax op de kaart. We krijgen daarvoor de erkenning, maar we willen nog meer. We willen nog hoger."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]