West-Friesland

NL
V

Man op fiets valt vrouwen lastig bij tunnel onder de A7: 'waar ga je heen?!'

30 april 2021, 07.00 uur · Aangepast 30 april 2021, 16.15 uur · Door Jacqueline van Kampen

Twee vrouwen zijn, afzonderlijk van elkaar, lastiggevallen door een nog onbekende man bij de tunnel onder de A7 op de Hulkerweg in Berkhout. Ze fietsten door de tunnel, toen de man probeerde ze tegen te houden door ze vast te pakken. Beiden hebben zich weten los te rukken en zijn er snel vandoor gegaan.

Hulkerweg Berkhout

Amber (20) fietste afgelopen zondagavond rond tien voor elf alleen door de tunnel. "Ik zag een man op de grond zitten met zijn fiets onder de A7. Voor ik het wist fietste deze man naast mij en begon hij te schreeuwen tegen me in een vreemde taal. Toen ik harder wilde fietsen, trok hij steeds harder aan mijn arm en schreeuwde hij: 'waar ga je heen?!' Nadat ik steeds harder begon te schreeuwen dat hij me met rust moest laten, heeft hij halverwege de Lijsbeth Tijsweg mij los gelaten en is hij om gedraaid."

Ze is erg geschrokken van het voorval. Toch durft ze nog wel alleen in het donker te fietsen, alleen de tunnel onder de A7 vermijdt ze vanaf nu.

Klaarlichte dag

En ook de stiefdochter van Tessa, Sanna (14), is vorige week op klaarlichte dag bij de tunnel lastiggevallen door deze man. “Ze fietste om vier uur vanaf Hoorn richting De Goorn toen ze hem tegenkwam. Hij brabbelde wat tegen haar in het buitenlands. Ze kon hem slecht verstaan en is toen gestopt, omdat ze dacht dat hij hulp nodig had."

"Ze is iemand die anderen graag helpt. Hij vroeg: 'wil je wat met me drinken?' Toen ze zei dat ze naar huis ging omdat ze een afspraak had, pakte hij haar arm vast en zei hij: 'ik wil wat met je drinken'. Toen heeft ze haar arm losgerukt en is keihard weggefietst. Hij riep nog 'wat ben je nou aan het kloten' en kwam achter haar aan, maar ze was te snel voor hem", vertelt Tessa verder. 

Toen Sanna thuis kwam met dit verhaal, heeft Tessa gelijk de politie gebeld die een kwartier later op de stoep stond. "Ze hebben nog gekeken, maar konden hem niet vinden." Het voorval heeft een grote impact op Sanna. "Ze heeft er wel een knauw van gehad. Ze liep van de week in de stad, keek ze toch even om. Ze is er wel mee bezig."

Quote

"Hij riep nog 'wat ben je nou aan het kloten' en kwam achter haar aan, maar ze was te snel voor hem"

Tessa, stiefmoeder van Sanna

Of het in beide gevallen om dezelfde man gaat, is niet bekend. Amber heeft nog wel een duidelijk signalement aan de politie kunnen geven. Volgens haar gaat het om een getinte man van ongeveer 30 jaar en een volle zwarte baard en snor. Hij droeg die avond een zwarte pet, een dikke zwarte winterjas met capuchon en een donkere broek. De stiefdochter van Tessa spreekt van een man in een witte jas, maar heeft toen ze eenmaal los was niet meer achterom gekeken.

Plek niet bekend

Volgens de gemeente staat deze plek niet bekend als een locatie waar vaker vervelende dingen gebeuren. Wel zal een medewerker van de gemeente Koggenland contact opnemen met de politie om deze voorvallen te bespreken. "Het is een hele vervelende ervaring voor ze", zegt de woordvoerder van de gemeente.

De politie heeft naar aanleiding van de meldingen naar de man gezocht, maar dat leverde niets op. Zijn signalement wordt dagelijks met collega’s gedeeld in de hoop hem ergens tegen te komen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina WEEFF. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]