Ga naar Content

Tweede terrasdag valt niet voor iedereen in het water: "Ons houden ze niet tegen"

Een aantal doorgewinterde terrasliefhebbers lieten zich vandaag niet tegenhouden door de regenbuien. Weer of geen weer: met terrasverwarmers, parasols en warme chocomel was er evengoed publiek te vinden op de Hoornse terrassen. "Je kan heel mooi zeggen: 'de horeca heeft het nodig'. Maar je hebt zelf ook nodig. Even lekker rustig op het terras zitten is altijd fijn."

De regen weerhield niet iederen van een terrasbezoek. - Foto: NH Nieuws

Het heeft vandaag onophoudelijk geregend in West-Friesland. Dat is een groot contrast met gisteren, de eerste dag dat de terrassen na een halfjaar weer open mochten. "Veel mensen hebben hier van 12.00 tot 18.00 uur gezeten", vertelt Jort Poeze van eetcafé de Klinker. Ook bij Rob Baltus van restaurant de Nadorst liep het storm: "Gisteren liepen we in totaal met zestien personen en nu zijn we met z'n vieren, dus dat is een heel andere wereld."

Veel horecaondernemers op de Roode Steen hebben het terras nauwelijks uitgestald. De stoelen staan opgestapeld naast het beeld van J.P. Coen. Alleen op plekken die overdekt zijn staat een deel van het terras. Daar zijn - ondanks het slechte weer -  bij eetcafé de Klinker vanmiddag zo'n vijftien mensen aangeschoven. "We hebben alles overdekt, we kunnen verwarmen, we hebben kleedjes, windschermen. Dus het moet allemaal goed komen", vertelt eigenaar Jort Poeze.

Op de Roode Steen werd geproost in de regen. - NH Nieuws

Bij restaurant de Nadorst in Blokker is het terras helemaal uitgestald, maar blijft het grotendeels leeg. "Het is echt troosteloos vandaag. Het water komt zelfs door de parasols heen, die zijn doorweekt", vertelt Rob Baltus. Omdat zijn restaurant in een buitengebied staat, onder andere langs een fietsroute, verwacht Baltus dat de aanloop niet groot zal zijn vandaag.

Steeds vollere agenda

"Toch blijf ik open", zegt hij. "Al zou het de hele maand regenen, wij moeten er gewoon zijn. Dat komt omdat ik bruiloften en partijen doe. Er komt continu volk langs en die hebben zin in een feestje." Baltus ziet de reserveringen voor feesten en partijen wel binnendruppelen. Zijn agenda voor 2022 begint aardig vol te raken. "Mensen hebben echt zin in een feestje. Ik kan waarschijnlijk straks met oud en nieuw de agenda pakken en zien wat er te doen is het komende jaar. Dat is echt heel prettig."

Voor nu hoopt Baltus dat er tijdens Bevrijdingsdag en Moederdag gunstiger terrasweer is. Poeze houdt vol en heeft ondanks de regen nog veel reserveringen staan. "We hebben ook een aantal dinergerechten op de lunchkaart gezet, dus je kunt rustig om 12.00 uur langskomen voor spareribs", zegt hij hoopvol.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]