Ga naar Content

Niet alleen de oudere, maar alle Texelaars kunnen worden gevaccineerd op het eiland

Waar aanvankelijk alleen de oudere Texelaars op het eiland hun coronavaccinatie konden halen, is dit nu verruimd naar alle eilanders. Dus ook alle bewoners tussen de 18 en 60 jaar kunnen in de TXL Sporthal in Den Burg de prikken krijgen, in plaats van in de vaccinatielocatie in Den Helder. Begin juli moet iedereen de prikken hebben gehad.

Foto:

Toen de eerste doelgroepen werden opgeroepen voor de coronavaccinatie, moesten de Texelaars zich in eerste instantie nog laten prikken in de vaccinatiehal in Alkmaar. Dit werd al snel veranderd: de 75-plussers mochten zich toch ook op Texel laten vaccineren.

Later kwamen hier ook de 65-plussers bij en de 60- tot 65-jarigen kregen onlangs door de huisartsen de coronavaccinatie. Nu mag de rest ook op het eiland blijven voor de prik.

"De resterende groep eilanders telt 6.600 mensen", meldt de GGD Hollands Noorden. "Zij ontvangen half mei een uitnodiging." Bij het uitnodigen wordt onderscheid gemaakt tussen mensen met en zonder medische indicatie. De groep met medische indicatie wordt uitgenodigd door de huisartsen, de andere groep krijgt een uitnodiging via de gemeente.

Beide groepen moeten eind mei hun eerste vaccinatie krijgen in de Texelse sporthal. De tweede vaccinatie krijgen de mensen, als het goed is, in de eerste helft van juli.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]