Sport

NL
V

Waslijst aan afwezigen bij FC Volendam; doel en middenveld heel dun bezet

29 april 2021, 14.19 uur · Aangepast 29 april 2021, 16.45 uur · Door Stephan Brandhorst

Een flink uitgedunde selectie stond donderdagochtend op het veld bij FC Volendam.  Onder de lat en op het middenveld heeft trainer Wim Jonk door de afwezigen weinig keuze in de wedstrijd tegen MVV Maastricht. "Het wordt een creatieve boel."

Wim Jonk moet tegen MVV behoorlijk puzzelen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Hoewel eerste keeper Nordin Bakker gewoon beschikbaar is, wordt het achter hem aardig penibel. Joey Roggeveen (geblesseerd), Barry Lauwers én Dion Vlak (allebei ziek) ontbraken op de afsluitende training. Onduidelijk is nog of zij deel uitmaken van de selectie tegen MVV. Joel van der Wilt was naast Bakker de enige keeper op de training, maar of hij tegen MVV op de bank plaatsneemt, wordt morgen pas duidelijk.

Of oudgediende en keeperstrainer Edwin Zoetebier vanwege de keeperscrisis wordt opgetrommeld, lachte Jonk in ieder geval weg. "Hij heeft gisteren even meegedaan, maar dat heeft 'ie vandaag wel geweten." Volendam reist mogelijk met twee keepers af naar MVV-uit.

Puzzelen

Ook op het middenveld moet behoorlijk gepuzzeld worden. Franco Antonucci is nog geblesseerd, Alex Plat is ziek en Calvin Twigt is na zijn rode kaart tegen Telstar (2-0 winst) geschorst. Samir Ben Sallam is op de weg terug en kan naar verwachting minuten maken. Micky van de Ven keert achterin weer terug van een schorsing.

Al die absenties vraagt de nodige creativiteit van trainer, die het als een leuke uitdaging beschouwt. Het is aannemelijk dat Boy Deul opnieuw plaatsneemt op het middenveld, maar verder staat er nog niets vast. "Alles is hier een optie. Misschien moeten we iemand een linie terugschuiven of iemand een linie doorschuiven. Het wordt een creatieve boel."

Tekst loopt door onder de video.

Wim Jonk kijkt uit naar wedstrijd met publiek - NH Sport / Stephan Brandhorst

Publiek

MVV is op dit moment de nummer 12 van de ranglijst, maar speelt nergens meer om. Toch verwacht Jonk een taaie wedstrijd, omdat de Limburgers in eigen huis vooral goed presteren. Van de laatste zeven thuiswedstrijden werden er zes gewonnen. Daarnaast keert het publiek terug in De Geusselt. "Het geeft een andere dimensie aan het spel. Spelers hebben dat soms nodig. 

Van de Ven

Micky van de Ven lijkt bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van FC Volendam. De centrale verdediger wordt begeerd door onder andere Ajax, maar de 20-jarige linkspoot laat weinig los over een mogelijke overstap naar de Amsterdammers. "Ik heb nog geen gesprekken met clubs gehad, maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ajax is natuurlijk een fantastische club, maar dat zijn PSV, AZ en Feyenoord natuurlijk ook. De eredivisie is een mooie competitie en dus ook een droom om in de eredivisie te voetballen."

De wedstrijd in Maastricht begint om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio en via onze sociale kanalen.

Micky van de Ven weet nog niet waar hij volgend jaar voetbalt - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]