Ga naar Content

Kampioenswedstrijd Ajax toch zonder publiek

Ajax kan zich zondag voor de 35ste keer kronen tot landskampioen tegen FC Emmen. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ van afgelopen weekend waren er nog 7.500 supporters welkom in de Johan Cruijff Arena, maar bij de mogelijke kampioenswedstrijd zijn geen fans welkom.

Bij Ajax - AZ was er voor het eerst weer publiek welkom - Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

Dat heeft het kabinet besloten. "Dit besluit is zeer teleurstellend", reageert de KNVB, samen met de eredivisie en eerste divisie. "Als de succesvol verlopen pilot op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze slechts een losse flodder was. Niet uitlegbaar richting de clubs en fans. Hopelijk komt het kabinet snel terug op dit besluit."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Kampioen

Ajax neemt het zondag op tegen de nummer 16 van de eredivisie, FC Emmen. Als Ajax wint of gelijk speelt is het kampioenschap officieel. Toch is het wel opletten geblazen. FC Emmen is bezig aan een opmars en heeft de laatste acht wedstrijden niet verloren. Na de 2-0 overwinning tegen AZ afgelopen zondag kan Ajax zich officieus kampioen noemen.

Middenvelder Davy Klaassen twijfelt niet meer dat de titel naar Ajax gaat. "Ik ben meestal niet te voorbarig, maar als dit nog misgaat, dan weet ik het echt niet meer", zei Klaassen na de wedstrijd tegen AZ.

De aftrap zondag is om 14.30 uur. Flitsen van de wedstrijd hoor je bij NH Radio in Helemaal NH. Vanaf 16.00 uur is er een extra uitzending van NH Sport.

Ajax viert de 2-0 van Davy Klaassen tegen AZ met de fans - Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]