Ga naar Content

FC Volendam haalt buitenspeler van IJsselmeervogels

FC Volendam heeft Achraf Douiri gecontracteerd. De 21-jarige aanvaller komt over van IJsselmeervolgels en tekent voor één seizoen in het vissersdorp.

Achraf Douiri (l) in actie namens IJsselmeervogels tegen Jong FC Volendam - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Douiri heeft de optie om na het eerste jaar bij te tekenen voor nog een seizoen. "Ik ben blij met het vertrouwen en dankbaar voor de kans die Volendam mij geeft. Ik heb ontzettend veel zin om het aankomende seizoen alles te geven voor deze mooie club", zegt Douiri op de website van de club.

"Ik ben dankbaar voor de kans die Volendam mij geeft"

Achraf Douiri

In de jeugd speelde hij bij SC Buitenveldert, HFC EDO en ADO Den Haag. Daarna kwam Douiri uit voor Zuidoost United en kortstondig stond de Amsterdammer onder contract bij IFK Eskilstuna in Zweden. Sinds vorig jaar zomer was hij speler van IJsselmeervogels in de tweede divisie. Tegen Jong FC Volendam maakte Douiri zijn debuut bij de 'Rooien'.

Echte buitenspeler

"Achraf heeft al een flinke reis achter de rug door het voetballandschap", geeft technisch directeur Jasper van Leeuwen aan. "Hij heeft bij ons recent een stage doorlopen en vrijwel direct al indruk gemaakt. Daarom hebben wij besloten hem een nieuwe kans te bieden in het profvoetbal. Achraf is een echte buitenspeler, hij is technisch vaardig, heeft een sterke individuele actie en behoudt daarbij ook vaak het overzicht."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]