West-Friesland

NL
V

Sinds tijden weer een uitje voor ouderen met een beperking

28 april 2021, 19.00 uur · Door Tijmen Koelemeijer

Bewoners van verzorgingshuizen zaten afgelopen jaar veelal binnen. Maar nu steeds meer ouderen gevaccineerd zijn met het coronavaccin, kunnen er langzamerhand weer uitjes georganiseerd worden. Zo werden bewoners van de Vijzelmolen in Hoorn verrast door touringcarbedrijf Alpha Tours uit Hem. 

Bewoners van verzorgingshuis de Vijzelmolen verrast met uitje - NH Nieuws

De busonderneming staat al meer dan een jaar stil en biedt daarom gratis tours aan aan woongroepen van Wilgaerden en van Leekerweide. Deze week maakt de bus verschillende rondjes door de tulpenvelden van West-Friesland.

Voor buschauffeur Hans de Jong  is dat alweer even geleden. "Wanneer de laatste keer was kan ik mij eigenlijk niet eens meer heugen", zegt hij. Ook voor de bewoners van de Vijzelmolen is het lang geleden dat ze gezamenlijk de deur uit gingen. "Het laatste uitje is denk ik een jaar geleden", blikt begeleider Ankie Wijbenga terug.

Het Hoornse verzorgingshuis heeft dit jaar onder andere te maken gehad met een corona-uitbraak onder haar bewoners en personeel. Maar inmiddels gaat het weer de goede kant op. "Alle cliënten zijn ingeënt, de medewerkers zijn bijna allemaal ingeënt en er zijn op dit moment geen coronagevallen gelukkig. Dus er is weer licht aan de horizon", aldus Wijbenga.  

'Waardeloos' 

Het West-Friese touringcarbedrijf is blij dat ze hiermee mensen blij kunnen maken, maar de reden waarom ze dat doen is minder leuk. Veel bussen staan namelijk stil omdat schoolreisjes afgezegd worden en bustours uitblijven.

"Er wordt wel wat geboekt, maar dan bellen ze weer af omdat ze toch niet durven. Het schiet nog niet erg op", vertelt buschauffeur De Jong, die het volgende week waarschijnlijk weer rustiger krijgt. "Het is dan weer afwachten. Dit is gewoon waardeloos." 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina WEEFF. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]