Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Levi Noë nieuwe stadsdichter van Hoorn? "Eén van mijn grootste dromen"

27 april 2021, 16.00 uur · Door Ramon Besseling & David van Meggelen

De Hoornse stadsdichter Hedwig Baartman zwaait in 2021 na acht jaar trouwe dienst af, en dus is de gemeente op zoek naar een opvolger. Fractie Tonnaer verzoekt het college van burgemeester en wethouders om Levi Noë te benoemen tot nieuwe stadsdichter en Levi zelf is enthousiast. "Het zou een enorme eer zijn, want Hoorn is echt mijn stad", vertelde hij gisteravond op WEEFF Radio.

Guido Schouten

"Ik was heel aangenaam verrast", vertelt Levi over zijn voordrage. "Ik werd zondag gebeld en toen werd mij een voorstel gedaan of ik beschikbaar ben als stadsdichter. En wie ben ik dan om daar nee tegen te zeggen."

Levi Noë is een echte Horinees, studeerde in 2017 af aan de Herman Brood Academie en is naast rapper en spoken word-artiest werkzaam in de gehandicaptenzorg. Over zijn werk in de zorg maakte hij vorig jaar een video, die veel gedeeld werd en waarop hij veel mooie reacties kreeg van mensen die ook werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg.

"Ik heb voor de coronapandemie al een gesprek gehad op het gemeentehuis om stadsdichter te worden", vertelt Levi in De Maandagavond Show. "Ik had het zelf al een klein beetje in mijn hoofd zitten. Maar toen het op de lange baan geschoven werd heb ik het losgelaten. Ik vond het dus heel vet dat ik hiervoor gebeld werd."

Ik wil echt een verbindende factor zijn tussen het volk en de politiek"

levi noë

Roger Tonnaer diende namens zijn fractie het verzoek aan het Hoornse college in om Levi Noë te benoemen tot de nieuwe Hoornse stadsdichter. Volgens hem kan Levi de anderhalve meter corona-afstand tussen de Hoornse inwoners denkbeeldig verkleinen. Ook heeft hij de kwaliteit om de monumentale haven, de binnenstad, de nieuwbouwwijken en de dorpen Blokker en Zwaag in mooie bewoording te schilderen.

"Ik vind dat ik echt een jongen van het volk ben", aldus Levi. "Dus ik wil die verbindende factor zijn tussen het volk en wat er 'daarboven' gebeurt", doelt hij op de Hoornse politiek. "Ik wil niet in de politiek dingen gaan doen, maar zaken die van ons zijn."

Hierbij moet gedacht worden aan gedichten en andere creatieve uitingen voor bedrijven in Hoorn. Of andere zaken die typisch zijn voor de stad. "Ik wil gewoon kijken wat er allemaal mogelijk is. Ik heb heel veel vette ideeën."

Hoorn is mijn stad

Wanneer Levi hoort of hij de nieuwe stadsdichter van Hoorn wordt is niet bekend. De voordracht is gedaan aan het college van burgemeester en wethouders, die daar een besluit over moeten maken. "Verder weet ik ook niet hoe dat gaat. Ik ben ook maar een gewone jongen", vertelt Levi daarover.

Levi vindt het een ontzettende eer om genoemd te worden. "Ik hoop echt dat het lukt. Het is al jaren mijn grootste droom om stadsdichter van Hoorn te worden. Hoorn is echt mijn stad. Vroeger dacht ik: 'ik ga naar Amsterdam'. Maar ik ga hier nooit meer weg. Ik blijf hier."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]