Ga naar Content
Noord-Holland

Koningsdag in coronatijd: rust wedergekeerd, drukke plekken leeggeveegd

27 april 2021, 07.50 uur · Aangepast 27 april 2021, 23.02 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws/David Visser

Voor het tweede opeenvolgende jaar viel de verjaardag van koning Willem-Alexander in een lockdown, waardoor van een ouderwetse feeststemming geen sprake was. Gemeenten deden verwoede pogingen om drukte in de openbare ruimte te voorkomen, al lukt het mede dankzij het aangename zonnetje lang niet overal. NH Nieuws hield je in dit liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen. Lees hieronder alle updates terug.

27 april 2021, 23.01 uur

Liveblog gesloten

Koningsdag 2021 komt op zijn eind. We sluiten daarom dit liveblog. Lees hieronder alle updates terug van deze Koningsdag in Noord-Holland.

27 april 2021, 21.52 uur

Zo zag het schoonvegen van de Jordaan eruit

De ME heeft een deel rondom de Westerstraat ontruimd en jaagt mensen nu weg uit het gebied. 

Schoonvegen van de Jordaan - NH Nieuws

27 april 2021, 21.15 uur

Westerstraat schoongeveegd

De ME heeft de Westerstraat inmiddels schoongeveegd en de rust is wedergekeerd. Wel heeft de feestende menigte een gigantische troep achtergelaten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

27 april 2021, 20.24 uur

Sfeer in de Westerstraat is omgeslagen

Op de Westerstraat in Amsterdam werd eerder vandaag nog uitbundig feestgevierd, maar getuigen melden dat de sfeer ondertussen flink is omgeslagen. Er zouden meerdere gevechten zijn uitgebroken en er zou zelfs vuurwerk afgestoken zijn. 

Volgens de politie zijn er honderden mensen aanwezig die zich niet aan de coronamaatregelen houden. De ME veegt de straat schoon. 

Sfeer in de Westerstraat wordt grimmig - AT5 Whatsapp

27 april 2021, 20.04 uur

In Aalsmeer en De Kwakel zit de stemming er goed in

Kinderen vermaken zich met onder andere een skippybalrace. "Het is heel raar nu met corona maar het is alsnog leuk. Ze maken er gewoon iets leuks van. We doen allemaal leuke spelletjes om toch nog blij te zijn tijdens corona."

27 april 2021, 19.56 uur

Ook op het water flinke drukte tijdens Koningsdag

Om toch een beetje van de Koningsdagsfeer te proeven moest je vandaag op het water zijn. Bij de Alkmaarse Bootjes Verhuur liep het dan ook storm. 

27 april 2021, 19.50 uur

Amsterdam vraagt horeca-ondernemers geen alcohol meer te schenken

Koninklijke Horeca Nederland roept horeca-ondernemers in Amsterdam op om geen alcohol meer te schenken. Dat gebeurt op verzoek van burgemeester Femke Halsema, die daarmee de drukte op verschillende plekken in de stad wil aanpakken.

De gemeente Haarlem besloot eerder vandaag al om vanwege de drukte geen alcohol meer te verkopen in de supermarkt. In beide steden mag sowieso vanaf 20.00 uur 's avonds geen alcohol meer worden verkocht onder de huidige coronamaatregelen.

27 april 2021, 19.13 uur

Winkel's Harmonie kan eindelijk weer eens spelen

Winkel's Harmonie ging vandaag in duo's door het dorp om eindelijk weer eens muziek te maken. Rond 15.00 uur ontmoeten de tweetallen elkaar bij het oude Raadhuis speelden ze samen de canon I Like the Flowers. Een knipoog naar de geraniumactie die de leden binnenkort houden om geld in te zamelen zodat jongeren les kunnen krijgen. "Het was heerlijk."

Winkel's Harmonie kan op Koningsdag eindelijk weer even samen spelen - NH Nieuws