Ga naar Content

Noord-Hollanders helpen Cambuur aan de titel: "Waanzinnig feest"

Met kleine oogjes en een schorre stem namen Cambuur-spelers Erik Schouten en Michael Breij plaats voor de camera. De twee moesten nog even bijkomen van het kampioensfeestje van afgelopen weekend met de Friezen in Leeuwarden. 

Noord-Hollanderse voetballers helpen Cambuur aan de titel - NH Nieuws

"De helft ligt nog in Leeuwarden", vertelt Erik Schouten lachend over zijn schorre stem. De aanvoerder van SC Cambuur keerde zaterdag terug in zijn woonplaats Zwaag en werd daar verrast door zijn vrienden. "Ze hebben taart voor mij gemaakt, een spandoek en nu doen we een borrel."

"Waanzinnig feest"

In Leeuwarden spreken we af met Michael Breij. De middenvelder uit Amstelveen woont nu in de Friese hoofdstad en biecht gelijk op dat hij een korte nacht achter de rug heeft. "Het was een waanzinnig feest. En ik begeef me dan wel op de voorgrond."

"Het is geen makkelijke wereld en soms ook niet leuk"

cambuur-speler, michael breij

Breij doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar mede door een zware blessure kwam het niet tot een debuut in de hoofdmacht . Vervolgens maakte hij de stap naar FC Groningen en maakte hij daar de nodige minuten in de Eredivisie. Alleen op een gegeven moment kwam de Amstelvener nauwelijks meer voor in de plannen van trainer Danny Buijs. "Het is geen makkelijke wereld en soms ook niet leuk. Maar je wordt er hard van." 

Eredivisie

Breij heeft dus al ervaring op het hoogste niveau. Dat geldt niet voor Schouten. De 29-jarige verdediger speelde z'n hele loopbaan in de eerste divisie met FC Volendam en SC Cambuur. Daar gaat nu dus verandering in komen. "Ik kijk er al jaren naar uit en nu gaan we het meemaken."

Bekijk de video voor het hele verhaal met Schouten en Breij.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]