Ga naar Content

Historisch doelpunt Lequincio Zeefuik: jongst scorende debutant in bijna 37 jaar

Lequincio Zeefuik gooide vanmiddag de vissersderby in het slot en maakte daarmee een bijzondere treffer. De spits van FC Volendam is met zijn 16 jaar en 150 dagen de jongste doelpuntenmaker in het betaald voetbal in bijna 37 jaar.

Lequincio Zeefuik is de jongste doelpuntenmaker sinds 1984 - Foto: Pro Shots

Zeefuik kwam tegen Telstar (2-0 winst) een kwartier voor tijd binnen de lijnen. In de 90ste minuut verzilverde de jongeling zijn debuut met een doelpunt. Vrijdag tekende het jongere broertje van oud-Ajacied Deyovaisio Zeefuik (nu Hertha BSC) en Género Zeefuik (oud-PSV en FC Groningen) nog zijn eerste profcontract.

Met zijn doelpunt is Lequincio Zeefuik de jongste doelpuntenmaker sinds Henk Vos. De oud-speler van Feyenoord was op 28 oktober 1984 namens RBC trefzeker op 16-jarige leeftijd. Hij was toen 16 jaar en 145 dagen oud. Zeefuik is 16 jaar en 150 dagen.

Trainer Wim Jonk over het jonge talent van FC Volendam.

FC Volendam-trainer Wim Jonk: "Zeefuik heeft enorme potentie" - NH Sport / Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]