Zaanstreek-Waterland

NL
V

Vrouw rijdt met elektrische scooter water in: "Het is een klassieke fout"

25 april 2021, 12.08 uur · Door Redactie

Een vrouw is gistermiddag in de haven van Marken het water in gereden met een elektrische scooter. Volgens de eigenaresse van het bedrijf die de scooters verhuurt is dit een 'klassieke fout'. "Dat je met de scooter aan de hand loopt en met je rechterhand gas geeft. Dan vliegt de scooter onder je vandaan", legt ze uit.

Beeld ter illustratie, haven van Marken - Google Streetview

De beelden zijn niet om vrolijk van te worden. De vrouw loopt met de scooter aan de hand en vliegt plotseling het water in. Ze komt er gelukkig zonder kleerscheuren uit, maar het incident riep wel de vraag op hoe dit kon gebeuren. 

Zie in de video hieronder beelden van het incident:

Waterscooter.

Posted by Kees de Boer on Saturday, April 24, 2021

Volgens de eigenaresse van het bedrijf Rent & Event in Volendam is het helaas een fout die vaker gemaakt wordt bij scooterrijders, 'maar gelukkig tot nu toe altijd met een minder dramatische afloop'. Ze vertelt dat ze altijd goed uitleggen hoe de scooters werken en de veiligheid van de huurders voorop staat. 

Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed. “Ze is natuurlijk erg geschrokken, maar heeft er geen verwondingen aan over gehouden”, zegt de eigenaresse.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]