Ga naar Content

Jong Ajax op eigen veld onderuit tegen NEC

Jong Ajax heeft de kansen op een doelpunt gekregen, maar kreeg de bal er niet in tegen NEC. Edgar Barreto lukte dat wel namens de bezoekers, waardoor de Amsterdammers met 0-1 verloren op eigen veld.

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Ajax moest het in de wedstrijd tegen de Nijmegenaren doen zonder Naci Ünüvar. De rechtsbuiten liep vorige week tegen FC Eindhoven een knieblessure op en moet vier tot zes weken herstellen.

Barreto

In de openingsfase kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te openen. Christian Rasmussen dacht te profiteren van een uitglijder van Edgar Barreto, maar schoof de bal in de 3de minuut net naast. 2 minuten later kapte Elayis Tavsan de hele Ajax-defensie uit en stuitte vervolgens op doelman Daan Reiziger. Na 35 minuten spelen kwam NEC op voorsprong in Amsterdam. Barreto kopte, net als vorige week tegen Jong AZ, raak uit een hoekschop en opende zodoende de score: 0-1.

Tekst gaat door onder de foto.

NEC komt via Barreto op voorsprong - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jong Ajax vergat zichzelf te belonen in een zeer aantrekkelijke voetbalwedstrijd. Beide ploegen speelden verzorgd voetbal en lieten de bal gemakkelijk rond gaan. De Amsterdammers draaiden de duimschroeven steeds steviger aan en kwamen via Sontje Hansen, Quinten Timber en invaller Ar'Jany Martha tot kansen. Via een kopbal van Youri Regeer was de beloftenploeg het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Rood

Een kwartier voor tijd verspeelde Jong Ajax de kansen op een resultaat. Centrale verdediger Neraysho Kasanwirjo haalde de vertrokken Jonathan Okita naar de grond en ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Desondanks ging de thuisploeg nog wel op zoek naar de gelijkmaker. Het elftal van trainer Mitchell van der Gaag zette alles op alles, maar kreeg geen loon na werken.

Jong Ajax blijft na de nederlaag tegen NEC steken op de 16de plaats in de eerste divisie. NEC staat nog altijd zesde en houdt daardoor een voorsprong op FC Volendam.

Opstelling Jong Ajax: Reiziger; Kasanwirjo, Regeer, Llansana, Baas (Douglas/46); Warmerdam (Salah-Eddine/82), Rasmussen (Martha/46), Taylor; Fitz-Jim, Q. Timber (Giovanni/82), Hansen (Hlynsson/70)

Opstelling NEC: Branderhorst; Tavsan, Barreto, Okita (Beekman/77), Vet, El Karouani, Odenthal, Van Rooij, Jabnga, Sanniez, Proper

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]