Alkmaar

NL
V

Egmondse familieboerderij brandt in korte tijd af

23 april 2021, 15.25 uur · Aangepast 23 april 2021, 17.29 uur · Door Maaike Polder & Stella Vrijmoed

In een woonboerderij aan de Noordvelderweg in Egmond-Binnen is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Binnen korte tijd is het pand vrijwel geheel afgebrand. Omstanders zijn geëmotioneerd: "Dit was een echte familieboerderij, van generatie op generatie."

Rookwolken zijn in de hele omgeving te zien - Mike Weijers

Binnen twee uur is de boerderij bijna helemaal afgebrand en ingestort, al heeft de brandweer met man en macht staan blussen. De bewoners hebben de boerderij ongedeerd kunnen verlaten, zo meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op Twitter.

Het vuur ontstond vermoedelijk tijdens een verbouwing in de boerderij, laten omstanders weten. De brandweer heeft moeite met de brand onder controle krijgen, omdat er weinig water in de omgeving uit de sloot te halen is.

Familieboerderij

De boerderij was al zo'n honderd jaar oud en ging al meerdere generaties mee. Een twintigtal mensen staat in tranen te kijken: "Ik ben hier geboren", zegt een vrouw tegen NH Nieuws. Verder wilde niemand reageren.

Er waren geen mensen zwaargewond. Wel hebben er vier mensen rook ingeademd, van wie één lichte brandwonden heeft, bevestigt de ambulancedienst.

Het dak van de woonboerderij is inmiddels verdwenen - NH Nieuws

Er is niets meer te redden aan het huis. Een sloopkraan komt om de nog staande muren neer te halen, zodat de overgebleven kleine brandhaarden kunnen worden geblust.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]