Ga naar Content

Stedelijk in gesprek met conservator na berichten over grensoverschrijdend gedrag

Het Stedelijk Museum gaat in gesprek met een in augustus aangenomen conservator na berichtgeving over grensoverschrijdend gedrag op kunstacademies. Volgens die berichten werd de werknemer in kwestie in de zomer van 2019 bij zijn vorige werkgever ArtEZ op non-actief gezet, nadat studenten en oud-studenten een brandbrief hadden verspreid over de onveilige werksfeer op afdeling die hij leidde.

Foto: NH Nieuws / Martijn van Veen

In een artikel over grensoverschrijdend gedrag op kunstacademies, dat woensdag door Het Parool en NRC werd gepubliceerd, kwam het verleden van de recent aangenomen conservator aan het licht. 

Het museum schrijft in een persbericht dat er bij het wervingsproces gesprekken zijn geweest met een sollicitatiecommissie en een referentiecheck. "Op grond van dit wervingsproces was er destijds geen aanleiding om niet met deze medewerker in zee te gaan; de medewerker in kwestie is destijds naar ons toe transparant geweest." Hij zou echter niet de reden van zijn schorsing hebben gemeld.

Directeuren Rein Wolfs en Jacqueline Bongartz stippen aan dat zij geen grensoverschrijdend gedrag tolereren en dat iedereen in het museum recht heeft op een veilige omgeving. "Elke melding die wordt gedaan nemen wij uiterst serieus."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]