Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Verbazing over halfnaakte wielrenner met felgekleurde string

22 april 2021, 16.12 uur · Aangepast 23 april 2021, 13.14 uur · Door Maaike Polder

Meerdere mensen hebben de laatste tijd in de regio van Alkmaar een bijna naakte man op een wielrenfiets gespot. Gisteren droeg hij alleen een rugtasje, t-shirtje, een knalgroene string. "Wat smerig. Trek je fucking kleren aan, joh", luidt één van de reacties. 

De man op de fiets werd al eens vaker gezien, zoals hier met een knaloranje string - NH Nieuws

NH Nieuws kreeg een belletje van Martijn. "Ik reed net over de Helderseweg en wat denk je dat ik zie? Een man in zijn nakie op de fiets", zegt hij verbouwereerd. De Alkmaarder kon geen foto maken, maar besloot een berichtje te plaatsen op Facebook.

Daarop kwamen veel reacties: blijkbaar is al langere tijd een man zonder broek aan het rondfietsen in en rondom centrum, maar ook in Schoorl. Er werd zelfs een foto gedeeld. Het is niet helemaal zeker of het om dezelfde man gaat, maar gezien zijn smaak wat strings betreft, lijkt het er wel op. 

Quote

"Wat moeten de kinderen uit de buurt wel niet denken?"

Daniëlle

Ook Daniëlle spotte hem gisteren, vlak bij het Horizon College. "Ik had hem al vaker gezien, maar het blijft een raar gezicht. Hij draagt altijd een andere kleur string, hoge sokken, een zwart windjack en rugtasje", vertelt ze tegen NH Nieuws. 

Toen Petra twee weken 's nachts over de Bierkade reed, moest ze even met haar ogen knipperen. "Ik dacht eerst dat hij een legging aan had, maar niet dus. Ik was erg verbaasd, maar heb er daarna keihard om gelachen." En ook anderen reageren geamuseerd: "Ik zie wel een reetveter!" En: "Lekker luchtig."

Maar niet iedereen vindt het grappig. "Wat een viespeuk", reageert iemand. Daniëlle: "Wij volwassenen kunnen er misschien wel om lachen, maar voor de kinderen die hier in de buurt wonen vind ik nog het ergste. Wat moeten ze wel niet denken."

Lastig gevallen 

De politie laat weten dat er geen meldingen zijn binnengekomen over de naaktfietser, maar dat je de politie wel kan bellen voor dit soort dingen. "Het valt onder schennis plegen en dat is strafbaar. Dus meld het als je je er onveilig of onprettig door voelt. Bovendien zijn er plekken in de gemeente waar naakt recreëren wel mag", aldus een woordvoerder. 

Er is geen geval bekend van dat de man zichzelf ook betaste of vrouwen benaderde. Dit was een jaar geleden wel het geval in Castricum. Daar werden vrouwen daadwerkelijk lastig gevallen door een naakte man op een fiets.

De 16-jarige Fleur kreeg de schrik van haar leven toen zij en een vriendin achterna werden gezeten. "Hij had alleen een muts op en vertelde dat ze niet moesten schrikken en dat hij naakt was. Maar een meisje van zestien schrikt natuurlijk enorm", aldus moeder Paulien destijds tegen NH Nieuws.

Ze hoopte dat de man zo snel mogelijk wordt gepakt en riep iedereen op om aangifte te. "Dit moet stoppen!" Het is niet duidelijk of er ooit iemand is aangehouden in Castricum. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]