Ga naar Content

AZ kan dit weekend twee kampioensfeestjes verknallen

In één weekend twee feestjes verknallen. Het klinkt als een nachtmerrie, maar AZ wil dit weekend niets liever. Vrijdag speelt Jong AZ thuis tegen Cambuur en zondag gaat het eerste elftal op bezoek bij Ajax. Beide tegenstanders hebben, als Ajax morgenavond de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht wint, genoeg aan een overwinning om het kampioenschap binnen te slepen. 

AZ kan aankomend weekend twee kampioensfeestjes verknallen - NH Nieuws

"Ik heb het inderdaad voorbij zien komen", lacht AZ-trainer Pascal Jansen over het eventueel verknallen van twee kampioensfeestjes. "We weten wat er op het spel staat. Maar wij hebben zo onze eigen redenen om van Ajax te willen winnen. We hebben dit jaar al twee keer van ze verloren." 

Vorig seizoen was dat anders, toen werd er zelfs twee keer van Ajax gewonnen. Maar dit seizoen verloor AZ zowel in de beker (0-1) als in de competitie (0-3). "Normaal gesproken spelen we met meer agressiviteit", blikt Jansen terug op de twee wedstrijden tegen Ajax eerder dit jaar. 

Maar na vier overwinningen op rij in de eredivisie reist AZ met vertrouwen af naar Amsterdam. Jansen: "We zitten nu in een andere fase. Ik vind ons enorm gegroeid als team. We zijn beter aan de bal en hebben natuurlijk een hele sterke reeks achter de rug." 

Ritme vs. rust

AZ heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden op kraker tegen Ajax. De Alkmaarders speelden 10 april hun laatste officiële duel thuis tegen Sparta (2-0 winst) en hebben, op een oefenduel tegen FC Utrecht na, twee weken rust gehad. Voor Ajax geldt dat niet. De wedstrijd tegen AZ is voor de Amsterdammers maar liefst de vijfde wedstrijd in twee weken.

Voor Ajax was het een week met ups en downs. Vorige week donderdag werden ze in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld door AS Roma en zondag sleepten ze de KNVB-beker binnen. Morgenavond staat er nog een inhaalwedstrijd op het programma. Dan speelt Ajax om 18.45 uur thuis tegen FC Utrecht. 

Vraagtekens 

Jonas Svensson en Jordy Clasie zijn allebei nog vraagtekens bij AZ. Beide spelers trainden woensdagochtend apart van de groep maar Jansen verwacht het tweetal er zondag weer bij te hebben. "Jonas heeft gisteren een tikkie gehad en vandaag uit voorzorg een ander programma gedraaid. Ik verwacht dat hij na de vrije dag van morgen weer aansluit bij de groep", aldus Jansen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]