Ga naar Content

Opbrengst van 175 euro uit wensput naar alleenstaande moeder

De opbrengst uit de Haarlemse Wensput in de binnenstad gaat naar een alleenstaande moeder. De Wensput op het Prinsenhof gaat nu plaatsmaken voor een herdenkingsmonument. De put bij het Stedelijk Gymnasium heeft het plein bijna anderhalf jaar gesierd. Dat meldt mediapartner Haarlem105.

Foto: Hans Bossmann

Het herdenkingsmonument herinnert aan de tijd dat voorbijgangers een wens konden doen door er muntgeld in te gooien. Van het begin af aan was het doel om de opbrengst te geven aan iemand met een wens, die het echt nodig heeft en een band heeft met Haarlem. De opbrengst is nu verzameld, een kleine 175 euro.

Na wat wikken en wegen is een vrouw de gelukkige geworden. Ze moest weg uit het asielzoekers centrum in Haarlem toen zij een baby kreeg. Ze vertrok naar een huis met kraamzorg ergens anders in Nederland, waar alleenstaande moeders wonen. De overhandiging van de opbrengst is vanwege privacy en corona tijdens een besloten bijeenkomst.

De Gemeentelijke Wensput en het herdenkingsmonument zijn gemaakt door Eef Veldkamp, een jonge kunstenaar uit Arnhem. Hij maakte het werk in het kader van het Kunstlijn 2019-project ‘Urban Art/ Public Interventions’. Het was een samenwerkingsproject tussen KunstlijnHaarlem, scholieren van het Stedelijk Gymnasium en vijf kunstenaars.

NH Nieuws maakte vorig jaar onderstaande reportage over de wensput toen bleek dat het gedoneerde geld uit de put was gestolen:

Mysterie rond leeggeroofde wensput Haarlem - NH Nieuws

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]