Ga naar Content

Gerelateerde videos

Tulpen uit Spierdijk, extra grote e-bikes en bouwstenen in de verhuur in Pak An Doen (29)

Het kweken van tulpen is een miljarden business in Noord-Holland. Isabella gaat op bezoek bij een derde-generatie tulpenkweker in Spierdijk. Hij begon met 100.000 tulpen in een winter, dat is nu uitgegroeid tot 11 miljoen tulpen. 

Foto: NH / Pak An Doen

Marc is langs geweest bij een bouwer van een tweepersoons e-bike, die wat functionaliteit betreft veel wegheeft van een elektrische scooter. Hij wil een gezond alternatief bieden voor de scooter en de snorfiets. 

Foto: NH / Pak An Doen

Marc is ook bij een bedrijf waarmee het goed gaat deze coronatijd. Door het vele gedwongen thuiszitten loopt het storm bij een Bussumse verhuurder van pakketten met bouwstenen. Die pakketten zijn vaak duur in de aanschaf en worden misschien maar een paar keer gebruikt.  De Bussumse ondernemer Dennis de Vos besloot ze te gaan verhuren.

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]