Ga naar Content

Burgemeester Broertjes heeft hersenontsteking, herstel duurt twee maanden

De zware infectie die de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes heeft is een hersenontsteking. De burgemeester blijft voor langere tijd uit de running en moet nog zeker twee weken in het ziekenhuis blijven, zo laat de gemeente Hilversum weten. 

Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes - Foto: Gemeente Hilversum

De Hilversumse burgemeester werd gisteren opgenomen met een zware infectie. Vandaag is de diagnose van hersenontsteking gesteld, zo laat de gemeente weten.

Na de twee weken die de burgemeester naar alle waarschijnlijkheid nog in het ziekenhuis blijft, staat hem een langer herstel te wachten: het herstel van de hersenontsteking die de burgemeester heeft - Encefalitis - duurt zeker twee maanden. 

Gisteren werd al bekend dat de taken van Broertjes als burgemeester voorlopig worden waargenomen door loco-burgemeester Karin Walters, de Blaricumse burgemeester Joan de Zwart-Bloch vervangt hem als voorzitter van de veiligheidsregio. 

Kerken en moskee open als steun

Hilversumse kerken en de moskee hebben vanaf vandaag hun deuren geopend voor Hilversummers die betrokkenheid willen tonen en hun burgemeester een hart onder de riem willen steken. "Door te bidden, maar ook door een kaartje of een briefje achter te laten voor de burgemeester", zo laat de gemeente weten. De gemeente laat verder weten dat de familie van de burgemeester 'geroerd is door de vele reacties en zichtbare betrokkenheid van bewoners bij de burgemeester'. 

Bloemen voor de burgemeester worden op verzoek van de familie naar de Vituskerk gebracht, kaarten en brieven worden een paar keer per week naar Broertjes zelf gebracht.  

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]