Ga naar Content

Forse stijging coronabesmettingen: driekwart meer positieve tests in Hilversum

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week fors gestegen vergeleken met een week eerder: het aantal besmettingen steeg afgelopen week met ruim twintig procent, vooral door een flinke stijging van het aantal coronagevallen in Hilversum. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Teststraat 't Gooi (archieffoto) - Foto: NH Nieuws

Hilversum had de afgelopen weken steevast de laagste besmettingscijfers van de hele regio, maar torent plots met kop en schouders boven de andere gemeenten uit. Per 100.000 inwoners werden in Hilversum de afgelopen week 299,5 mensen positief getest op het coronavirus. Dat betekent dat 272 Hilversummers afgelopen week besmet raakten met het virus, driekwart meer dan een week eerder toen er nog 'slechts' 156 nieuwe Hilversumse coronagevallen waren. 

Alleen Weesp heeft relatief gezien meer nieuwe besmettingen dan Hilversum. Het aantal positieve tests ligt in de stad de laatste weken al steeds hoger. Per 100.000 inwoners werden afgelopen week in Weesp 304 mensen positief getest. Dat komt neer op 60 nieuwe Weesper coronabesmettingen. Dat waren een week geleden nog 48 gevallen. 

Gooise Meren heeft minste besmettingen

Gooise Meren heeft van de hele regio het laagste aantal besmettingen. In de fusiegemeente werden de afgelopen week per 100.000 inwoners 201,5 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er de afgelopen week 117 personen positief zijn getest op corona. Dat waren vorige week nog 147 mensen.

Naast Gooise Meren is ook het aantal nieuwe besmettingen in Blaricum flink gedaald.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Twee sterfgevallen, vier nieuwe ziekenhuisopnames

Afgelopen week overleed er twee mensen in 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat daarmee op 240 personen.

De toename van het aantal positieve coronatests is nog niet terug te zijn in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames. De afgelopen week werden er vier mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Dat is iets mminder dan een week eerder: toen werden nog vijf mensen nieuw in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]