Ga naar Content

Flinke daling aantal positieve coronatesten in Koggenland, harde stijging Stede Broec

Het aantal mensen in West-Friesland dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt

Foto: Adobe Stock

In de afgelopen twee weken raakten 1.047 personen besmet met het coronavirus. In totaal zijn drie mensen in de afgelopen periode in het ziekenhuis beland en overleden twee personen aan de gevolgen van corona. In de twee weken hiervoor werden 1.356 mensen positief getest.

De gemeente Stede Broec spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 833,1 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 181 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 132.

In Koggenland ligt het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen twee weken flink lager dan in de periode daarvoor. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 329,7 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat 75 personen positief hebben getest op het coronavirus. In de twee weken hiervoor waren dat er nog 189.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]