West-Friesland

NL
V

Wegwerkzaamheden in Enkhuizen zorgen voor lange file op Houtribdijk

19 april 2021, 17.02 uur · Aangepast 19 april 2021, 17.16 uur · Door Ramon Besseling

Wegwerkzaamheden hebben vanmiddag gezorgd voor een lange file op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Op het hoogtepunt stond er ruim tien kilometer file en bedroeg de vertragingstijd meer dan drie kwartier. Inmiddels kan het verkeer op de dijk richting Enkhuizen langzaam doorrijden, maar is de file nog niet opgelost.

Desi Bootsman

Op de kruising tussen de Zijweg, dat in het verlengde van de Houtribdijk in Enkhuizen ligt, en de Flevolaan vinden op dit moment wegwerkzaamheden plaats. Hierdoor duurt het langer om het kruispunt over te steken, wat ervoor zorgde dat de file op de dijk rond spitstijd ontstond.

Ongeluk met wielrenner

Eerder vanmiddag vond in de buurt van de dijk, op de Provincialeweg (de N505), een ongeluk plaats tussen een man in een auto en een wielrenner. Woordvoerder José van Dijk vertelt aan WEEFF dat de politie om 14.10 uur een melding binnen kreeg. Om de slachtoffers op tijd te kunnen helpen was de weg tussen de Dolfijn en de Westerstraat in Enkhuizen enige tijd afgesloten.

De wielrenner, een man uit Zwaag, is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto, een man uit Hoorn, had minder klachten. Zijn auto kon echter niet verder rijden en is door een berger meegenomen. De politie heeft getuigen gesproken en doet verder onderzoek.

Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina WEEFF. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]