Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: De MAX mag weer vliegen

De Boeing 737 MAX van TUI Nederland mag weer met passagiers vliegen. Net als alle andere MAX-toestellen ter wereld, hadden deze Boeings van TUI een vliegverbod van bijna twee jaar. Er moest onderzocht worden hoe het kon dat twee vliegtuigen van dit type kort na het opstijgen neerstortten. Van de fatale fouten is geleerd en alle vliegtuigen zijn aangepast. Ook de TUI-MAX'en op Schiphol.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet.

De MAX is de nieuwste variant van de Boeing 737 en is volgens de fabrikant zuiniger en stiller dan zijn voorgangers. In 2018 en 2019 sloeg het noodlot toe, toen een eerst een MAX van het Indonesische Lion Air vlak na de start neerstortte in zee. Alle inzittenden kwamen om het leven. Toen een soortgelijke dodelijke crash in Ethiopië plaatsvond, werden alle Boeing 737 MAX 8's en 9's wereldwijd aan de grond gehouden.

In veel landen is het weer toegestaan om te vliegen met de MAX. De vliegtuigen zijn aangepast en de piloten zijn extra opgeleid. De MAX-toestellen van TUI zijn inmiddels weer een maand in gebruik.

Lees ook

Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt ook iedere eerste en derde dinsdag van de maand op het televisiekanaal van NH uitgezonden, om 17.50 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).