Gooi

NL
V

Huizer buurt protesteert tegen komst hoogbouw: "Woongenot wordt aangetast"

18 april 2021, 12.20 uur · Door Redactie 't Gooi

Zeker honderd buurtbewoners van een bouwveldje op de hoek van de Huizer Zuiderzee en de Huizermaatweg hebben gisteren geprotesteerd tegen de komst van hoogbouw op het plekje. Ze maakten een grote kring als stil protest. 

NH Gooi

De buurtbewoners hebben al veel langer bezwaren tegen de komst van een appartementencomplex. Daar wordt ook al enkele jaren over gesproken.

Het plan kwam onlangs weer naar voren in de plannen voor het opknappen van de zogeheten oost-west-as, het traject waar straks de snelle HOV-bus gaat rijden. Huizen wil op dat stuk niet alleen de wegen verkeersveiliger maken en de boel een stuk groener maken, er moeten ook woningen gebouwd worden. 

Woongenot aangetast

De buurt stelt dat de bouwplannen hun buurt erg gaan veranderen. Zo moeten er onder meer bomen weg en wordt straks ook een fietsbruggetje dat de wijk verbindt met de Huizermaatweg weggehaald. De buurt stelt dat haar woonomgeving erg wordt aangetast, omdat er vrijwel in de achtertuinen wordt gebouwd. Daarnaast stellen buurtbewoners dat ze door het gemeentebestuur nooit zijn gehoord in hun bezwaren. 

De actie van zaterdag was een 'bliksemactie' om nogmaals aandacht te vragen voor de bezwaren van de buurt. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]