West-Friesland

NL
V

Honderden mensen bij elkaar bij straatfeest in De Goorn

17 april 2021, 19.16 uur · Aangepast 18 april 2021, 14.22 uur · Door Redactie

In De Goorn zijn vanmiddag ongeveer 300 mensen bij elkaar gekomen voor een straatfeest. De politie surveilleerde bij het feest en heeft de straat waar het feest plaatsvindt afgesloten voor verkeer. Toen de avond viel heeft de politie een einde gemaakt aan het feest.

Inter Visual Studio

Op beelden op sociale media is te zien dat er vuurwerk wordt afgestoken en dat vooral jonge mensen dansen op muziek. Dit weekend zou eigenlijk de kermis in De Goorn plaatsvinden, maar die gaat vanwege de coronamaatregelen niet door.

Een bezoeker van het feest vertelt aan NH Nieuws dat de sfeer in de middag gemoedelijk is. "Het voelt een beetje als de kermis, maar dan met corona." Volgens de bezoeker gaan de meeste mensen met het dalen van de temperatuur alweer huiswaarts.

Bij het vallen van de avond heeft de politie de nog aanwezige mensen naar huis gestuurd. Daarbij werd een grote groep agenten en honden ingezet.Het is nog onduidelijk of de politie boetes heeft uitgedeeld aan de deelnemers van het straatfeest.

Kermis in DNA van de West-Fries

Bij de gemeente zijn eerder deze week er wel signalen binnengekomen van geplande activiteiten dit weekend, die niet binnen de regels passen. "Dit wordt in de gaten gehouden. Bij overtreding van de coronaregels riskeren inwoners een boete", vertelde Monique Bonsen, burgemeester van Koggenland, daarover aan NH Nieuws.

Inter Visual Studio

Perry Meinen, eigenaar van kroeg d'Ontmoeting, vindt het niet gek dat de mensen zich op straat hebben verzameld. "De kermis zit in het DNA van de West-Fries, dat moet gevierd worden, linksom of rechtsom." Volgens kroegbaas zat iedereen in de middag nog netjes op kratjes op afstand van elkaar, "maar na vier of vijf pils ga je elkaar toch opzoeken, dat hou je niet tegen. Dat hoort ook bij de kermis, elkaar weer zien." 

In normale tijden heeft Meinen tijdens de kermis wel 800 man over de vloer. "Ik heb nog een rondje gereden, wat stamgasten gesproken die buiten stonden, die zeiden dat ze het het liefst bij mij in de kroeg zouden zitten nu. Maar ja, dat kan niet helaas". 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]