Ga naar Content

Studenten versieren geen corsowagen of de Sint-Bavo, maar de cabrio van hun docent

Studenten van het Wellantcollege in Aalsmeer helpen elk jaar bij de versiering van de praalwagens van het Bloemencorso Bollenstreek. Vanwege corona rijdt het corso dit weekend niet, daarom namen de MBO-studenten de cabrio van hun eigen docent onder handen. Deze prachtige bloemenwagen is te zien in de vierde aflevering van de tv-serie ‘De gezichten van Bloemencorso Bollenstreek’.

Studenten versieren auto van docent - NH Nieuws

Ingeborg Kemperman is docent Bloem, Groen en Styling aan het Wellantcollege in Aalsmeer. "We willen graag iets met bloemen doen. Dat is ons vak en daar willen we mensen blij mee maken", vertelt ze. 

Het Bloemencorso begint normaal gesproken in het Zuid-Hollandse Noordwijk en eindigt in Haarlem. "Eigenlijk is het een groot feest in Zuid- en Noord-Holland waarmee de lente gaat beginnen", zegt Ingeborg. Normaal gesproken helpen de bloemstylisten in spe de wagens te versieren, maar dit jaar gaat dat helaas niet door. "Het is balen, want we missen wel iets. Ook de beurzen waar we elk jaar heen gaan."

Sint-Bavo versieren 

De MBO-studenten helpen normaliter ook bij de aankleding van de kathedrale basiliek Sint-Bavo. De Haarlemse kerk wordt - vanwege het corso - elk jaar versierd met bloemen door 120 studenten. "Dit is een super leuke opdracht voor studenten, want ‘De Bavo bloeit’ trekt jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers naar de kerk", vertelt Kemperman.

"Dat is anders dan een opdracht op school, waarbij je het werk na de beoordeling mee naar huis neemt. We balen ervan dat de versiering van de corsowagens en de Bavokerk dit jaar vanwege corona niet doorgaan. Hopelijk wordt het werk van onze studenten volgend jaar weer door veel mensen bekeken."

Auto juf

Dus geen wagen of Sint-Bavo die dit jaar te versieren valt, maar de leerlingen versieren dit jaar wel een bijzondere wagen: de auto van hun eigen docent. "Het is heerlijk om langs de velden te rijden", vindt Ingeborg. Het resultaat van de versierde auto van Ingeborg is te zien in de vierde aflevering van de tv-serie ‘De gezichten van Bloemencorso Bollenstreek’.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.