Goudhaantje Martijn Kaars bezorgt FC Volendam benauwde zege bij Jong FC Utrecht

FC Volendam heeft een hele belangrijke overwinning uit het vuur gesleept bij Jong FC Utrecht. Martijn Kaars besliste het duel op Sportcomplex Zoudenbalch in Volendams voordeel met een doelpunt in de negentigste minuut: 2-3.

Trainer Wim Jonk koos tegen de beloftenploeg voor dezelfde namen als vorige week tegen Helmond Sport. Doelman Joey Roggeveen, die zijn basisplaats vorige week al moest afstaan aan Nordin Bakker, ontbrak in de selectie vanwege een blessure.

Spetterend begin

Zowel FC Volendam als Jong FC Utrecht knalden uit de startblokken. Binnen drie minuten lag de bal er al in voor de Volendammers. Samuele Mulattieri profiteerde van een te korte terugspeelbal achterin en maakte zijn negentiende treffer van het seizoen. In de vijfde minuut trok Odysseus Velanas de stand alweer gelijk met een droge knal uit een afvallende bal. En de doelpuntenregen in de openingsfase kende maar geen weerga, want na negen minuten zette Oussama Alou de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.

Ondanks de spectaculaire openingsfase gebeurde er vervolgens opvallend weinig. FC Volendam speelde veelal vanuit stilstand, waardoor kansen schaars waren tegen een compact verdedigend Jong FC Utrecht. Volendam ploeterde en gunde Jong Utrecht een aantal kansen door een aantal slordigheden achterin. De thuisploeg liet de kansen onbenut en zag de bezoekers in de 38ste minuut op gelijke hoogte komen. Boy Deul kopte via de onderkant van de lat raak uit een hoekschop: 2-2.

Boy Deul kopt de 2-2 binnen tegen Jong FC Utrecht - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Het woord was na rust aan Volendam, dat nog in de race is voor het felbegeerde play-off-ticket. In de 62ste minuut was het heel dichtbij een treffer. Franco Antonucci zag zijn inzet via de vuisten van doelman Nijhuis op de lat belanden. In de daaropvolgende fase probeerde Volendam wel op jacht te gaan naar de overwinning, maar het had moeite om echte grote kansen te creëren.

Loon na werken

Van de Ven, die onnodig geel pakte en dus volgende week tegen Telstar geschorst is, knikte uit een hoekschop net naast. Invaller Martijn Kaars kreeg nog een kans nadat de bal bleef hangen in de zestien en schoot vervolgens recht in de handen van de keeper. In de laatste minuut kreeg Volendam toch loon na werken. Via Kaars hield de ploeg van Wim Jonk in de slotfase opnieuw drie punten over aan de wedstrijd.

Dankzij de overwinning blijft FC Volendam op de zevende plaats in de eerste divisie. De Volendammers hebben met nog vier duels te spelen 56 punten, twee meer dan achtervolger Roda JC. Volgende week zondag wacht de derby tegen Telstar.

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Huizing, Meijssen, Mukeh, Culhaci; Lottin (Ikeshita/78), Van den Berg, Velanas; Alou (Pieters/71), Hilterman, Mallahi (El Barjiji/88)

Opstelling FC Volendam: Bakker; Kasius, Tol, Van de Ven, Murkin; A. Plat, Ben Sallam, Antonucci; Deul (Kaars/54), Mulattieri (B. Plat/90), El Kadiri (El Azzouzi/78)