Ga naar Content

Achttien vestigingen van zorginstelling Amsta onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft achttien vestigingen van zorginstelling Amsta onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie zijn er tekortkomingen op deskundigheid, kwaliteit en veiligheid van de zorg op de locaties.

Foto: Pixabay

In het inspectierapport van IGZ staat dat er tekortkomingen zijn op verschillende thema's, waaronder inzet en deskundigheid van zorgverleners en het sturen op kwaliteit en veiligheid. "Op verschillende locaties mist de
dagelijkse cliëntenzorg aanhoudend stabiele kwaliteit. Hoewel de inspectie oog heeft voor de inspanningen van de organisatie om verbetermaatregelen door te voeren in een lastige periode, lukt het Amsta onvoldoende om tot de basisoorzaken van deze structurele problemen te komen en om deze passend
op te lossen", aldus het rapport van IGZ.

De inspectie zegt in het rapport ook dat er er op dit moment onvoldoende vertrouwen is dat Amsta zonder interventie in staat is om tot voldoende verbetering te komen. Daarnaast heeft de inspectie ook weinig vertrouwen in dat de locaties goede en stabiele zorg leveren aan ouderen. 

Reactie Amsta

Een woordvoerder van Amsta laat weten: "Amsta herkent zich in het beeld van de inspectie dat op een aantal normen een versnelling en versterking van de kwaliteitsontwikkeling organisatie breed nodig is. Daar wordt door iedereen binnen Amsta hard aan gewerkt." De zorginstelling moet in ieder geval binnen negen maanden verbeteringen doorvoeren. Als dat niet gebeurt, dan komen er er vervolgmaatregelen. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.