Alkmaar

NL
V

Zwaarbewapende politie op industrieterrein Oudorp: veel harddrugs gevonden

16 april 2021, 13.11 uur · Aangepast 16 april 2021, 17.49 uur · Door Anne Klijnstra & Maaike Polder

In een bedrijfspand in Oudorp is een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. Aan de Lorentzstraat staan al sinds gisteren zwaarbewapende politieagenten. Ook werden vandaag de hele dag vanuit een loods de ene na de andere palet met pakketten in vrachtwagens gezet en afgevoerd. Er is niemand aangehouden. 

Anne Klijnstra / NH Nieuws

De politie laat weten aan NH Nieuws nog niet te kunnen zeggen over de hoeveelheid drugs of om wat voor drugs het gaat. "Het gaat niet om een drugslaboratorium", aldus de politie. Ze kwamen de vondst op het spoor door een tip. 

Een tiental politiewagens staat op het terrein voor de loods en is ook de Seon bezig. Seon is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van de afvoer van gevaarlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld tijdens het ontmantelen van drugslab, maar ook vuurwerk. 

"Witte pakken"

Verslaggever Anne Klijnstra zag aan het begin van deze middag dat ze druk bezig waren: "Ze haalden een bedrijfspand leeg: tientallen witte dozen, met plastic omwikkeld werden op palets in vrachtwagens geladen. Er staan ook mannen in witte pakken."

Anne Klijnstra / NH Nieuws

Een getuige laat aan NH Nieuws weten dat er gisterochtend al politie aanwezig was en om 17.00 uur ook een arrestatieteam aan kwam rijden. "Met kogelvrije vesten en automatische geweren."  

De loods maakt onder deel uit van een bedrijfsverzamelgebouw. 

Anne Klijnstra / NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]