Amsterdam

NL
V

Marianne Poot stopt na de verkiezingen als fractievoorzitter VVD

16 april 2021, 08.57 uur · Aangepast 16 april 2021, 09.16 uur · Door NH Nieuws & AT5

VVD-fractievoorzitter Marianne Poot verlaat volgend jaar de gemeenteraad. Ze stelt zich niet beschikbaar als lijsttrekker tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Ze noemt het in een interview met De Telegraaf  een 'best ingewikkeld besluit'. "Het leiden van de grootste oppositiepartij doe ik met ongelooflijk veel plezier. Maar de andere kant is: tijdens de volgende verkiezingen zit ik tien jaar in de gemeenteraad en zestien jaar in de lokale politiek."

Poot zat voor haar tijd in de gemeenteraad in de deelraad Zeeburg en in de stadsdeelraad in Oost. Ze wil ruimte maken voor nieuw talent. Komende dinsdag wordt tijdens een ledenvergadering de procedure geopend.

De VVD kwam bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in de oppositie, toen het 'kneiterlinkse' college van GroenLinks, D66, PvdA en SP aan de macht kwam. Ze hekelt het huidige beleid rond woningbouw en dat het vereveningsfonds, waarin de grondopbrengsten van de stad terecht komen, door het huidige stadsbestuur wordt leeggetrokken.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]