Ga naar Content

Drie mannen aangehouden voor mensensmokkel via zeiljacht uit Hoorn

Afgelopen dagen zijn drie mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel via een gehuurd zeiljacht. Ter hoogte van IJmuiden werden vorig jaar zes mensen aangetroffen in de boot, die zonder reispapieren vanuit Hoorn onderweg waren naar Engeland, meldt de Marechaussee. Onder andere een Medemblikker en een Amsterdammer zijn aangehouden. 

Foto:

De kustwacht hield de zeilboot in september 2020 aan omdat de boot onvoldoende verlicht was voor op zee. Op de gehuurde boot werden zes Albanezen aangetroffen, die zonder reispapieren onderweg waren van Hoorn naar Engeland.

De schipper uit Enkhuizen is aangehouden en de Albanezen overgedragen aan de vreemdelingenbewaring. De Marechaussee startte een onderzoek naar de mensensmokkel en heeft in dat onderzoek de afgelopen dagen drie mannen gearresteerd.

De aangehouden verdachten zijn een 67-jarige man uit Medemblik, 61-jarige man uit Amsterdam en een 38-jarige man uit Rotterdam. Hun woningen zijn doorzocht, waarbij meerdere gegevens in beslag zijn genomen die mogelijk te maken hebben met de mensensmokkel. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.