Ga naar Content

Twee middelbare scholen willen fuseren en nieuwe school starten

Het Bussumse Willem de Zwijger College en de Naarder Vitusmavo willen fuseren en samen een nieuwe school starten. Het moet de eerste school van de regio worden met mavo, havo, vwo en vwo plus. De nieuwe school gaat zich richten op de 'banen van de toekomst'. 

Foto: Willem de Zwijger-college

De nieuwe school moet komen aan de Bussumse Franse Kampweg, op het terrein van horecagroothandel Hocras. Dat terrein moet de komende jaren herontwikkeld worden zodat er naast een grote middelbare school ook woningen komen te staan. 

Als alles volgens plan verloopt worden de twee middelbare scholen vanaf het schooljaar 2022-2023 samen een. De komende maanden wordt er al nagedacht over een nieuwe naam, de nieuwbouw gaat nog wel wat langer duren. Een samengaan van de twee scholen hangt nog wel af van goedkeuring van het ministerie. 

Ondernemende school

De twee middelbare scholen vallen momenteel al onder dezelfde scholenkoepel en werken daarom al veel samen. De nieuwe school moet zich straks gaan richten op ondernemen, met onderwijs op het gebied van digitale technologie, kunstmatige intelligentie, cultuur, duurzaamheid en circulariteit.

Schoolbestuurder Petra Laseur van het overkoepelende SIVOG noemt de stap naar een fusie een mijlpaal. "Deze stap is een belangrijke mijlpaal op weg naar een nieuw begin voor de ondernemende school. Het biedt ons de gelegenheid om te investeren in een nieuw onderwijsconcept, gericht op de banen van de toekomst. Dat betekent ook dat het onderwijs wordt gegeven op een manier die hierbij past: zo zijn 21e-eeuwse vaardigheden als creativiteit en samenwerken belangrijke onderdelen van de school", zegt ze.

Er wordt de komende tijd door de twee scholen gesproken over de gezamenlijke toekomst, volgend schooljaar moet de knoop al worden doorgehakt.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]