Ga naar Content

Petitie autovrij Kerkplein aangeboden aan de gemeenteraad

De petitie van de horecaondernemers op het Kerkplein in Hoorn, waarin zij oproepen voor een autovrij plein, wordt volgende week behandeld in de gemeenteraad. De reden van de petitie is dat het autoverkeer voor onveilige situaties zou zorgen voor voetgangers, terrasgangers en fietsen. Bovendien brengt het onrust met zich mee die impact heeft op de sfeer op het terras en het plein.

Foto: Daniël Baay, Bar Goos

Vorig jaar werd het plein grondig verbouwd en is het zo ingericht dat er meer ruimte zou komen voor voetgangers. De verhoogde stoep werd weggehaald en er werden plantenbakken en bankjes neergezet.

Onveilige situaties

Maar na de heropening bleek dat de nieuwe inrichting voor onveilige situaties zorgen. Auto's rijden veel te hard, wat een gevaar vormt voor de voetgangers, terrasbezoekers en fietsers op het plein. Ook rijden de auto's vlak langs de terrassen, die verruimd zijn vanwege corona. 

Daarom zijn Daniël en Myra, uitbaters van Goos, samen met de andere ondernemers vorig jaar juli een petitie gestart om het Kerkplein vrij te maken van gemotoriseerde voertuigen na sluitingstijd van de winkels. 

Dinsdag staat de petitie op de agenda van de gemeenteraad.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]