Ga naar Content

Ajax-trainer Ten Hag twijfelt nog over rechtsback; Stekelenburg: "Ik ben hersteld"

Voor Ajax wacht morgen een heel belangrijk duel in de Europa League. Na de 2-1 thuisnederlaag tegen AS Roma moet er gewonnen worden in Stadio Olimpico om door te gaan naar de halve finale. Keeper Maarten Stekelenburg keert terug onder de lat tegen zijn oude club. "Ik ben hier niet om hen te laten zien wat ik kan, ik ben hier om door te gaan met Ajax."

Ajax-trainer Erik ten Hag op de persconferentie in Rome - Foto: Orange Pictures / Marcel ter Bals

Trainer Erik ten Hag kan beschikken over een fitte selectie. "Iedereen die mee is, is fit", geeft hij aan. Dat betekent dat centrale verdediger Perr Schuurs en spits Brian Brobbey ook weer inzetbaar zijn in Rome. Beide spelers misten zondag de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Drie opties als rechtsachter

Rechtsback Devyne Rensch is geschorst. Ten Hag liet op de persconferentie niet los wie hem vervangt. "We hebben verschillende mogelijkheden. We kunnen Sean Klaiber opstellen, we kunnen Jurriën Timber doorschuiven vanuit het centrum, maar we hebben ook zijn broertje Quinten Timber meegenomen. Het hangt af van de fitheid en wat we morgen tactisch nodig hebben in de wedstrijd."

"Uit of thuis doet niet ter zake. Het veld is even groot en je begint met elf tegen elf"

ajax-trainer erik ten hag

Dat Ajax in Rome speelt maakt voor Ten Hag niet uit. "Ik richt me op de speelwijze. Uit of thuis doet niet ter zake. Het veld is even groot en je begint met elf tegen elf. Ik moet me richten op de kracht van mijn ploeg."

Maarten Stekelenburg

Eerder vandaag werd bekend dat Stekelenburg morgen weer kan spelen. "Ik ben hersteld. Ik had last van mijn knie, maar het was geen spierblessure", zegt de 38-jarige Haarlemmer.

Stekelenburg speelde twee seizoenen bij AS Roma (2011-2013) en keepte 48 wedstrijden bij de Romeinen. Over die tijd: "Het was heel leerzaam en ook moeilijk. Maar ik heb het prima naar mijn zin gehad hier." Hij heeft geen bewijsdrang richting de club: "Ik ben hier niet om hen te laten zien wat ik kan, ik ben hier om door te gaan met Ajax."

"Het is vervelend voor Scherpen, maar het zal in de toekomst vaker gebeuren"

Ajax-keeper Maarten Stekelenburg

Kjell Scherpen verving Stekelenburg tegen sc Heerenveen, AS Roma en RKC Waalwijk. Stekelenburg vindt dat de doelman het goed heeft gedaan. "Prima. Ik bedoel: mensen en keepers maken fouten. Het is vervelend voor hem, maar het zal in de toekomst vaker gebeuren. En het zal mij ook nog wel een keer gebeuren. We zijn een team en je steunt elkaar, want je wint en verliest met z'n allen."

Tekst loopt verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Ajax-keeper vond dat de Amsterdammers vorige week meer verdienden. "We hebben een redelijk goede wedstrijd gespeeld. Alleen moet je wel de kansen afmaken. Het was een onnodig resultaat. Morgen zullen er niet veel ruimtes liggen, want het zijn Italianen. Dus die ruimtes moet je creëren", aldus Stekelenburg.

Druk programma

Aan Ten Hag werd nog gevraagd hoe het met de fitheid van zijn ploeg is. "We zijn zeker fit, want dat laten we ook iedere wedstrijd zien. We laten zien dat we fris zijn. We vinden het heerlijk om iedere drie dagen een wedstrijd te spelen."

Mocht Ajax morgen uitgeschakeld worden, dan lijkt het niet het laatste Europese duel van Ten Hag te zijn als trainer van de aanstaand landskampioen. "Dat denk ik niet. Ik ben bezig met Ajax, niet met andere ontwikkelingen. Het is cliché, maar ik heb nog een contract voor een jaar. We zijn een ploeg aan het bouwen die niet alleen op de kaart staat, maar die ook kan wedijveren met topploegen in Europa."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]