Ga naar Content

Hoger beroep Milica van Doorn: familieleden tasten nog altijd in het duister

Het hoger beroep in de zaak van de vermoorde Milica van Doorn uit Zaandam start vandaag in het Gerechtshof in Amsterdam. Hüseyin A. werd op 11 december 2018 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het verkrachten en vermoorden van het destijds 19-jarige slachtoffer.

Foto: Politie

Het 19-jarige slachtoffer werd in de nacht van 7 op 8 juni 1992 in Zaandam met veel geweld om het leven gebracht. Haar half ontklede lichaam werd gevonden in een vijver bij een kerk in de wijk Kogerveld. De zaak bleef lang onopgelost. 

Door de jaren heen pakte de recherche het onderzoek bij nieuwe aanwijzingen telkens weer op. Na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek in november 2017 kwam A. naar voren. Hij heeft altijd ontkend en zei dat hij destijds een seksuele relatie had met Van Doorn. Dat zou verklaren dat zijn sperma in het lichaam van de jonge vrouw is gevonden.

Emeritus-pastoor Jan Broersen vond Milica destijds.

Tekst loopt door onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Advocaat Richard Korver staat de familie van Van Doorn bij en zegt dat A. een verzoek heeft ingediend om het hoger beroep in te trekken. Korver wil graag dat het proces nu doorgaat. "Mijn cliënten wachten er al een paar jaar op. Die zijn er niet van gediend om in het zicht van de zitting er een streep doorheen te zien gaan." Nog altijd weten de familieleden niet exact wat er is gebeurd.

Hij vervolgt: "Er zijn op verzoek van A. nadere getuigen gehoord in het kabinet van de rechter-commissaris. De hoop van mijn cliënten is dat als meneer toch nog eens aan de tand wordt gevoeld door het Hof, dat hij dan wel gaat verklaren. Mijn cliënten willen weten: wat, hoe en waarom?"

Het hoger beroep begint om 10.00 uur in het Gerechtshof van Amsterdam.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]