Ga naar Content

Haarlem wil 36 daklozen onderbrengen in Anton Pieckhofje

In het Anton Pieckhofje komen, wat de gemeente Haarlem betreft, 36 daklozen te wonen. De voormalige voorziening voor demente ouderen achter de Europaweg, moet over een paar maanden al de deuren openen voor de nieuwe bewoners.

Anton Pieckhofje - Foto: Google Maps

Het hofje moet daarmee een nieuwe 'doorstroomlocatie' worden voor daklozen die nu in de noodopvang zitten. In Haarlem is behoefte aan zo'n locatie. Het pand aan de Anijsstraat 1 kwam leeg te staan toen Kennemerhart niet meer door wilde gaan met de opvang van de ouderen, omdat de zes huizen rond een binnentuin niet meer voldeden aan de eisen van de tijd. Haarlem en verhuurder Ymere denken dat er een paar maanden nodig zijn om het hofje weer op te knappen.

Zelfstandigheid

De nieuwe bewoners krijgen dagelijks professionele begeleiding, die er ook voor moet zorgen dat de dagelijkse gang van zaken netjes verloopt. Het gaat om daklozen die in staat worden geacht een nieuwe stap te zetten op weg naar zelfstandigheid en een eigen woning.

Omwonenden worden de komende tijd geïnformeerd over de plannen met het Anton Pieckhofje. De huurders van 9 sociale huurwoningen bij het hofje worden nauw betrokken de nieuwe plannen. De omwonenden in de wijk worden geïnformeerd met een huis-aan-huis-informatiebrief en een te organiseren (video-)informatiebijeenkomst.

Woonoverlast

Omwonenden, zo benadrukken burgemeester en wethouders, worden daarbij ook geïnformeerd over de wijze waarop melding kan worden gemaakt van eventuele 'woonoverlast'. "Gegeven het profiel van de bewoners en de jarenlange ervaring met de bestaande tussenvoorzieningen, wordt het risico op woonoverlast als laag ingeschat. Niettemin zal voor dit aspect, zeker in de beginfase van het project, voldoende aandacht zijn."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]