Start van hoofdcontent

SANTPOORT-NOORD

nl

Inzamelingsactie voor zwerfvuilprikker Toon: "Ik ben er emotioneel van"

13 april 2021, 20.25 uur · Door Fred Segaar

Toon van Wijnen weet niet wat hem overkomt de laatste dagen. Sinds NH Nieuws de schijnwerper heeft gericht op de afgekeurde vuilnisman uit Santpoort-Noord, valt hij van de ene verbazing in de andere. En het mooiste is nog dat 'fans' een digitale inzamelingsactie zijn begonnen.

Ze hebben het zich aangetrokken dat Toons autootje op instorten staat, waardoor hij zijn vrijwilligerswerk als vuilophaler en zwerfvuilprikker dreigt te moeten stoppen. En dat vuil ophalen en zwerfvuilprikken is nou juist wat hij het liefst doet. Het helpt hem bij de revalidatie van zijn tia's. 

"Ik weet niet wat me overkomt", zegt Toon als hij hoort dat er al enkele honderden euro's zijn gedoneerd. "Hieruit blijkt dat er veel mensen zijn die een goed hart hebben. Ik ben er echt emotioneel van."

Geweldig werk

De inzamelingsactie is een initiatief van Steef Boots uit Purmerend. Hij zag het filmpje op de website van NH Nieuws en bedacht zich geen moment. "Ik dacht: Ik moet wat doen! Deze man doet geweldig werk. Het zou doodzonde zijn als hij daarmee moet stoppen omdat zijn auto het begeeft."

"De actie loopt aardig, maar het moet natuurlijk nog wel flink wat meer worden"

Steef Boots, initiatiefnemer doneeractie

Er is inmiddels 400 euro gedoneerd. Steef: "Dat is is een mooi bedrag, maar het moet natuurlijk flink wat meer worden."Bemoedigend is het telefoontje van iemand die auto's importeert van het 'type-Toon.' Hij wil 5.000 euro korting geven op een elektrisch en dus zeer milieuvriendelijk nieuw exemplaar ter waarde van 15.000 euro. De man hoopt dat de gemeente Velsen iets wil bijleggen en hoopt op andere donateurs. 

Toon durft intussen nergens op te rekenen. Hij zal al blij zijn als zijn karretje een beetje is opgelapt.  "Als ik dit werk maar kan blijven doen. Het geeft me rust en een goed gevoel. Want iedereen wil toch in een schone wereld leven!?"  

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]