Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Sportscholen willen weer open: "We kunnen in deze tijd cruciale rol spelen"

13 april 2021, 17.17 uur · Door Josta Bosma

"Gelukkig hadden we een beetje ervaring", lacht Kelly Bruynesteijn. Haar sportschool Sporting de Gors in Purmerend heeft voor de tweede keer deze crisis net als veel andere sportscholen een grote tent opgebouwd, zodat er buiten gesport kan worden. Echt zoden aan de dijk zet het nog niet: ze hoopt dat er ook binnen snel weer gesport kan worden.

Sportscholen willen weer open: "Kunnen in deze tijd cruciale rol spelen" - NH Nieuws

"De tent moet aan drie kanten open zijn voor de verse lucht. Alles hebben we van binnen naar buiten gesleept, geholpen door familie en vrienden", vertelt Bruynesteijn terwijl ze naar de tent kijkt. Dit keer zit er een goede vloer in, waardoor de apparatuur beter beschermd is tegen de weersinvloeden. "We wilden gewoon weer heel graag aan de slag, stilzitten is niks voor ons."

Met weer een coronapersconferentie in aantocht is het duimen geblazen voor de sportscholen, al verwacht Bruynesteijn er dit keer niet al te veel van. Ook Yvonne Smits, directeur van de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES), is niet hoopvol. Ze vindt het niet goed dat de sportscholen nog steeds gesloten zijn. In samenwerking met de Stichting Artsen Covid Collectief werd vandaag onderstaande video gepubliceerd.

Tekst loopt door onder de video.

"Er zijn natuurlijk clubs die de mogelijkheid hebben om buiten sport aan te bieden, maar dat is altijd zeer beperkt", zegt Smits. "Er zijn ook veel clubs die die mogelijkheid niet hebben, die zijn echt gesloten."

Quote

"Er is sprake van tunnelvisie, er wordt niet geluisterd"

directeur exclusieve sportcentra yvonne smits

"Wat ons erg frustreert is dat wij juist in deze tijd een cruciale rol kunnen spelen. Mensen moeten kunnen bewegen om fit en vitaal te blijven", vervolgt ze. "Op de IC's liggen veel mensen met overgewicht. Om dat te bestrijden moet je in beweging blijven."

Smits verwijt de beleidsmakers niet te luisteren naar de bezwaren van de branche. "Kijk naar wat belangrijk is voor de volksgezondheid. Stem daar ook beleid op af. Er is nu sprake van tunnelvisie, er wordt niet geluisterd. We worden volledig genegeerd."

Blij met de wekker

Kelly Bruynesteijn van sportschool Sporting de Gors is voorlopig al blij nu mensen in de tent te ontvangen, zelfs 's ochtends in de kou. "Het vroor echt en ik dacht 'komt er wel iemand?' Maar dan zijn de mensen toch zo enthousiast. Ik ben gewoon blij dat de wekker gaat en ik naar mijn werk mag!"

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]