Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Terugkijken: persconferentie Rutte en De Jonge over coronamaatregelen

13 april 2021, 18.30 uur · Aangepast 13 april 2021, 20.43 uur · Door Redactie

Demissionair premier Mark Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonge hebben om 19.00 uur een persconferentie over de maatregelen rondom het coronavirus gegeven. Op 19 april gaat de buitenschools opvang weer volledig open, andere versoepelingen staan, onder voorbehoud, aan het eind van de maand op het programma. 

NH Nieuws

Als de situatie het toelaat, kunnen op 28 april de terrassen, onder voorwaarden, weer open en verdwijnt de avondklok. Dat staat in het uitgebreide openingsplan voor versoepelingen dat het kabinet heeft gepubliceerd. Daarover wordt op 20 april besloten. 

In het plan wordt nadrukkelijk gezegd dat niets in beton is gegoten; alles is afhankelijk is van de situatie op dat moment. Als de besmettingscijfers en ziekenhuisbezetting te hoog is, gaan de versoepelingen niet door. 

Ook vaccinleveringen en ontwikkelingen op het gebied van virusmutanten spelen hierbij een belangrijke rol. In het verleden is de 'routekaart' voor versoepelingen regelmatig omgegooid.

Vanaf 19 april gaat de buitenschoolse opvang weer helemaal open. De laatste tijd was dit alleen open voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep of een moeilijke thuissituatie. 

Bekijk hieronder de persconferentie terug:

LIVE 🔴 Persconferentie Rutte en De Jonge over coronamaatregelen

LIVE 🔴 Persconferentie Rutte en De Jonge over coronamaatregelen

Posted by NH Nieuws on Tuesday, April 13, 2021

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.