Ga naar Content

Bijval uit De Rijp voor wethouder in conflict met camping Alkmaar

De Alkmaarse wethouder Dijkman van Economische Zaken krijgt bijval vanuit De Rijp in zijn conflict met Camping Alkmaar. Het oud-raadslid Leo van Etten (PvdA) vindt dat de gemeente geen stacaravans moet toestaan op de stadscamping aan de Alkmaarse Westrand.  Dat concludeert hij uit de naar eigen zeggen negatieve ervaringen rondom de omvorming van camping 't Rietbos in Villapark De Rijp. 

Simon Teeling en Astrid Neut van camping Alkmaar - Foto: NH Nieuws / Tom Jurriaans

Dat park is volgens Van Etten een en al permanente bewoning, veelal door Oost-Europese gastarbeiders, maar ook door anderen met 'diepe sociale ellende', schrijft mediapartner Alkmaar Centraal.

De eigenaren van Camping Alkmaar willen stacaravans, omdat de huidige opzet niet meer rendabel zou zijn. Zij verklaren geen permanente bewoning te zullen toestaan, en zijn bereid zijn om dat contractueel vast te leggen. Maar volgens Van Etten is dat niet afdoende.

Camping Alkmaar staat te koop sinds het Alkmaarse gemeentebestuur weigerde in te stemmen met het bestemmingsplan. Het oud PvdA-raadslid begrijpt dat de eigenaar van Camping Alkmaar zoekt naar nieuwe mogelijkheden om zijn bedrijfsvoering financieel aantrekkelijker te maken, maar als de gemeente dit zou toestaan, zou volgens hem 'het hek van de dam' zijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]