Ga naar Content

Graffitikunstwerk voor zieke Ruby: "Als er niet wat gebeurt, dan wordt het gewoon haar dood"

Er is door café-eigenaar en graffiti-artist David Jurgens een kunstwerk gemaakt op de hoek van de Rijnstraat en President Kennedylaan. Het kunstwerk is gemaakt voor de crowdfundingsactie Save Ruby's Life om geld op te halen zodat de doodzieke Ruby, die lijdt aan een zeldzame bindweefselziekte, kan worden geopereerd. 

Ruby - NH Nieuws

Dit is de tweede crowdfunding actie voor Ruby. Vorig jaar had moeder Rolien Scheepbouwer een chirurg in Barcelona gevonden die Ruby wilde opereren. Helaas kon die operatie niet worden vergoed en begon Rolien daarom een crowdfundactie om geld op te halen voor de operatie van haar dochter. 

"Die arts besloot op het laatste moment dat hij haar niet meer kon opereren en toen hadden we nog maar één optie: naar Amerika. Dat werd meteen ruim twee keer zo duur", verzucht moeder Rolien. "Dan is het even uithuilen, schouders ophalen en weer opnieuw beginnen."

Steun

Gelukkig krijgt de crowdfundactie wederom veel steun, waaronder dus van kunstenaar David Jurgens. "Voor de eerste crowdfundactie heb ik een graffitikunstwerk op doek gemaakt en dat is toen geveild." Deze keer heeft David het kunstwerk groot voor zijn bar geplaatst. "Nu voor de tweede keer, maar dan extra groot en op een mooie locatie zodat iedereen het ziet en nog meer mensen gaan doneren." 

Voor Ruby en moeder Rolien blijft het spannend. "We hebben nog veel geld nodig, zo'n 52.000 euro. We hopen dat we het halen." Maar Rolien is vastberaden. "Voor mij is er geen andere optie. Het is mijn enige kind en ik doe gewoon alles voor haar. Gewoon klaar!" 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]