Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Heel metronetwerk ligt plat door storing nieuw beveiligingssysteem

12 april 2021, 17.58 uur · Aangepast 12 april 2021, 19.50 uur · Door Redactie Amsterdam

Alle metrolijnen, behalve lijn 52, liggen momenteel plat. Het zou volgens het GVB gaan om een systeemstoring. Het is nog onduidelijk hoelang het gaat duren voordat de storing is opgelost.

NH Nieuws / Martijn van Veen

De metrolijnen 50, 51, 53 en 54 liggen allemaal plat. Lijn 52 rijdt ondertussen wel weer, maar reizigers moeten wel rekening houden met vertraging.

Een woordvoerder van het GVB laat weten dat een nieuw metrobeveiligingssysteem de oorzaak is van de storing. "Dit systeem nemen we stap voor stap in gebruik. Gisteren en vandaag hebben we daaronder gereden en vandaag hebben we helaas te maken met een storing."

Pendelbussen ingezet

Voor nu zullen reizigers vooral gebruik moeten maken van bovengrondse verbindingen, het is namelijk niet duidelijk hoelang de storing nog gaat duren. "De poortjes die we delen met de NS zijn geopend. Dus mensen kunnen verder reizen met de NS, en er worden pendelbussen op het traject van metro 52 ingezet."

'Rekening houden met verstoringen onderweg'

Of deze storing een voorbode is van wat er de komende tijd staat te gebeuren is nog de vraag. "Reizigers zullen in de eerste maanden wel rekening moeten houden met mogelijke verstoringen onderweg. Dit kan variëren van fouten in de reisinformatie, tot het uitvallen van een rit, het tijdelijk uitvallen (van een deel van) een metrolijn of in een heel uitzonderlijk geval het uitvallen van alle metro’s, die dan tijdelijk op stations zullen stilstaan. Helaas is nu dat laatste het geval", stelt de woordvoerder.

"Een nieuw, modern systeem betekent behalve nieuwe techniek ook een nieuwe manier van werken voor medewerkers. Daarnaast kunnen kinderziektes de kop opsteken. Het stap voor stap in gebruik nemen, zorgt er ook voor dat we weten met welke kinderziektes we te maken hebben en hoe we hiermee kunnen omgaan", vertelt de woordvoerder.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]