Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Politie-onderzoek na beschieting woningen in Den Helder

12 april 2021, 09.49 uur · Aangepast 12 april 2021, 10.59 uur · Door Jouri Bakker

De recherche heeft gisteravond en vannacht onderzoek gedaan aan de Steengracht in Den Helder, nadat bewoners van die straat melding hadden gemaakt van geloste schoten. 

NH Nieuws / Matthijs Gemmink

Een politiewoordvoerder bevestigt dat er gisteravond rond 22.30 uur meldingen over harde knallen waren binnengekomen. Agenten die poolshoogte gingen nemen, troffen bij een van de woningen aan de Steengracht meerdere kogelinslagen aan. 

NH-verslaggever Matthijs Gemmink is vanochtend in de straat en ziet dat enkele ruiten van een van de woningen in de straat zijn gesneuveld. Ook de ruit van een naastgelegen woning is doorboord, ziet hij. "Een duidelijk gaatje", laat hij weten. "Verder is er weinig schade, maar er wordt nog wel buurtonderzoek gedaan. Agenten praten met bewoners van de straat." 

'Klonk als vuurwerk'

Een bewoonster van de Fabrieksgracht vertelt aan verslaggever Gemmink dat de schoten haar aan vuurwerk deden denken. "De kinderen waren net gedoucht en naar bed, toen ze  geschrokken naar me toe kwamen. Wat later heb ik naar buiten gekeken en zag ik dat de politie er was. Dat was fijn, toen wist ik dat het goed was." 

Een andere bewoner zegt dat hij rond die tijd 'een paar gastjes' zag lopen. Net als zijn buurvrouw dacht hij aan vuurwerk, tot hij zag dat 'een van hen een wapen had'. 

Geen gewonden 

Er zijn bij de beschieting geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek naar het  motief van de beschieting en probeert verdachten in het vizier te krijgen. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]