Sport

NL
V

Telstar-trainer Jonker verwacht gebrand Almere City: "Niet spectaculair, wel enorm degelijk"

11 april 2021, 20.45 uur · Aangepast 11 april 2021, 22.26 uur · Door Stephan Brandhorst

Het seizoen lijkt voor Telstar als een nachtkaars uit te gaan. De play-offs zijn buiten bereik, maar ondanks dat merkt trainer Andries Jonker dat zijn ploeg nog net zo gretig is. "Iedereen wil spelen."

Pro Shots / Vincent de Vries

Afgelopen week speelde Telstar in Nijmegen gelijk tegen NEC (1-1). Jonker zag dat zijn ploeg het opnieuw goed deed tegen een hoger geklasseerde tegenstander, maar dat het zichzelf opnieuw niet wist te belonen. "Dan kan je het excuus niet zoeken in dat mensen er niet zijn. Dat kunnen we inmiddels wel aardig opvangen. We spelen bijna iedere week fris voetbal, maar dat heeft ons veel te weinig opgeleverd."

Hoewel in Nijmegen een punt werd gepakt, ziet Jonker het bij Telstar vaak misgaan in de slotfase van de wedstrijd. "We hebben tien keer met één goal verschil verloren. Dat zegt eigenlijk alles. Dan ben je er steeds zo dichtbij. Dus dan heb je vaak het gevoel: hier had meer in gezeten."

Selectie

Maandagavond tegen Almere City zal Frank Korpershoek nog niet bij de selectie zitten. "Hij werkt enorm hard om nog speelminuten te maken." Tom Overtoom is is nog een vraagteken voor morgen, dat geldt ook voor Rashaan Fernandes. Cas Dijkstra keert terug van een schorsing. Yaël Liesdek komt dit seizoen niet meer in actie vanwege een blessure.

Quote

"We hebben tien keer met één goal verschil verloren. Dat zegt eigenlijk alles"

telstar-trainer andries jonker

Almere City

"De druk staat er vol op bij Almere", zegt Jonker over de nummer drie van de eerste divisie en de aankomende tegenstander. Afgelopen vrijdag speelden de Almeerders het restant van de eerder gestaakte ontmoeting tegen Roda JC (0-0). Jonker verwacht dus dat de tegenstander extra gebrand zal zijn. "Dat past ons goed, want daardoor kunnen wij vrijuit voetballen. Almere is een ploeg die enorm degelijk is. In het tegenhouden hebben ze het goed voor mekaar. Het is niet altijd even spectaculair, maar ze scoren wel veel."

Het duel tussen Almere City en Telstar begint maandag om 20.00 uur en is te volgen via het twitteraccount @NHSport_ Reacties vind je later op deze website.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]