Ga naar Content

AZ-huurling Thijs Oosting maakt stappen bij RKC: "Na m'n goals kreeg ik een appje van de AZ-staf"

Het was een lastige wedstrijd zondag voor Thijs Oosting. De RKC-spits kreeg in Waalwijk weinig ballen tegen Ajax (0-1). Oosting maakte afgelopen winterstop op huurbasis de stap naar RKC. "Ik voelde me al snel thuis."

Thijs Oosting na de nederlaag tegen Ajax - NH Nieuws

"Zo'n wedstrijd is altijd lastig", vertelt Thijs Oosting over de nederlaag tegen Ajax. "Ze zetten hoog druk en dan krijg je maar een paar keer de bal. Daar moet je het dan mee doen."

Speelminuten

Voor de winterstop speelde Oosting nog zijn wedstrijden voor Jong AZ in de eerste divisie. Nu acteert hij met de Waalwijkse club op het hoogste niveau. "Het was een simpele keuze om hier veel minuten te maken. En dan in de zomer bij AZ laten zien dat ik klaar ben voor de eredivisie."

Contact met AZ

De huurling van AZ begon al tien keer in de basis bij RKC en scoorde twee keer voor de Waalwijkers. Over zijn prestaties heeft Oosting af en toe contact met AZ. "Na mijn goals kreeg ik een appje van de staf. En ik heb Pascal Jansen nog gefeliciteerd met z'n nieuwe contract."

Bekijk de video voor het hele gesprek met Thijs Oosting.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]